‘DOKTORI’ SA TV EKRANA! ‘Uvod u anatomiju’ i druge serije doniraju medicinsku opremu lokalnim bolnicama!

U ovim teškim vremenima dok traje pandemija i cijeli svijet je u izolaciji zbog korona virusa, dobre vijesti su i više nego dobrodošle. Serije kao što su ‘Uvod u anatomiju’ i ‘Specijalizant’ sav višak medicinske opreme donirale su lokalnim bolnicama.

Uvod u anatomiju i druge serije doniraju opremu sa snimanja...

Oprema sa seta serije ‘Specijalizant’ donirana je lokalnoj bolnici u Atlanti. Reumatologinja Karen Law objavila je fotografiju donacije na društvenim mrežama.

Medijska kuća ABC istaknula je da je serija ‘Station 19’ donirala sve svoje N95 maske lokalnoj vatrogasnoj stanici. Oni su na setu serije imali otprilike 300 maski i rado su ih proslijedili profesionalcima kojima su potrebnije.

Sa seta ‘Uvoda u anatomiju’ donirana je velika količina zaštitne opreme, uključujući rukavice te zaštitna odijela i maske, prenose strani mediji. Serije ‘New Amsterdam’ i ‘The Good Doctor’ također su medicinski materijal donirale lokalnim bolnicama.

Zdravstveni radnici širom Amerike nisu bili pripremljeni za veliki broj zaraženih, zbog čega imaju problem s manjkom osobne zaštitne opreme. 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj