JOHNSON ZAPRIJETIO UVOĐENJEM POLICIJSKOG SATA! Osamnaestogodišnjak najmlađa žrtva virusa korona u Velikoj Britaniji

Osamnaestogodišnji mladić je najmlađa žrtva virusa korona u Velikoj Britaniji, gdje je, prema posljednjim podacima, preminula 281 osoba, a potvrđeno je da je zaraženo više od 5.740 ljudi.

Slikovni rezultat za Johnson coronavirus

Lokalni mediji navode da je osamnaestogodišnji mladić imao i drugih zdravstvenih problema. U Britaniji je jučer prijavljeno još 48 zaraženih, od čega je 37 u Engleskoj.

Nacionalna služba zdravstvene zaštite saopštila je da su svi preminuli u Engleskoj pripadali ugroženoj grupi, uključujući i one sa drugim zdravstvenim problemima, te da su imali između 18 i 102 godine.

Engleska u Britaniji ima najviše potvrđenih slučajeva, 4.792, potom slijedi Škotska sa 416, Vels 347 i Sjeverna Irska sa 128. Oporavilo se 135 pacijenata.

Johnson: Ako ne budete slušali, uvodimo policijski sat

Ukoliko ljudi ne budu slušali savjete vlade o društvenom distanciranju, Velika Britanija će možda morati da uvede policijski sat i ograničenja putovanja radi sprječavanja novog korona virusa, najavio je britanski premijer Boris Johnson.

Pabovi, klubovi i teretane su već zatvoreni, ali su društvene mreže preplavljene fotografijama građanima koji se okupljaju u parkovima i pijacama, očito ignorišući savjete vlade, objavio je Reuters.

“Ostanite na udaljenosti dva metra. To nije tako teška stvar. Učinite to. U suprotnom morat ćemo da uvedemo dalje mjere”, rekao je Johnson i naglasio da su očito potrebne strožije mjere, poput policijskog sata.

Ministar za zajednice Robert Jenrick rekao je da će vlada pismeno zahtijevati od najugroženijih građana da ostanu kod kuće narednih 12 sedmica kako bi se zaštitili od virusa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj