Povučena skandalozna odluka Kantona 10 o zabrani ulaska državljanima BiH

U nastavku 5. Izvanredne sjednice Štaba civilne zaštite Kantona 10 donesena je Zapovijed kojom se stavlja van snage Zapovijed o zabrani ulaska državljanima Bosne i Hercegovine na područje tog kantona.

Slikovni rezultat za livno

Kako je objavljeno na stranici Vlade Kantona 10, u nastavku 5. Izvanredne sjednice Štaba civilne zaštite Kantona 10 donesena je Zapovijed kojom se stavlja van snage Zapovijed broj: 11-01-40-62/20 od dana 22. marta 2020. godine. Ova Zapovijed stupa na snagu danom donošenja.

“Ovom Zapovijedi stavlja se van snage Zapovijed o zabrani ulaska državljana Bosne i Hercegovine na područje Hercegbosanske županije”, navedeno je na stranici Vlade Kantona 10.

Kako su istakli, Kantonalni štab civilne zaštite Kantona 10 donio je Zapovijed broj: 11-01-40-62/20 na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Kantona 10 i prijedloga struke u funkciji zaštite stanovništva Kantona 10 od širenja pandemije korona virusa i nije imao nikakvih drugih konotacija, a naročito ne političkih.

“Očekujemo od viših razina vlasti Bosne i Hercegovine da HITNO poduzmu konkretne mjere pomoći prema zdravstvenom sustavu Kantona 10 i sprečavanju širenja pandemije virusa COVID-19”, navedeno je.

Podsjetimo, jučer je održana vanredna sjednica Kantonalnog štaba civilne zaštite Kantona 10 na kojoj su donesene četiri nove naredbe koje su usmjerene na suzbijanje pojave i širenja zaraze uzrokovane korona virusom (COVID-19) na području ovog kantona.

Kako se navodi u prvoj, skandaloznoj odluci, zabranjuje se ulazak državljana Bosne i Hercegovine na područje Kantona 10.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj