UPOZORIO DA TEST MOŽE BITI LAŽNO NEGATIVAN! Mandić: Testirane 342 osobe u FBiH, zaraženo 36

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić danas se obratio medijima i kazao trenutno stanje sa zaraženim u FBiH korona virusom.

Slikovni rezultat za Vjekoslav Mandić

“Mogu vas izvijestiti da je do sada testirano 342 pacijenta, pozitivno ukupno 36. Od toga jutrošnji podatak, plus jedan pacijent pozitivan je osoba iz Goražda, radi se o majci već prethodno pozitivnog pacijenta a slučaj je vezan za dešavanja u Konjicu”, kazao je danas u obraćanju medijima Mandić.

“Ministarstvo zdravstva je poduzelo aktivnosti već u januaru kad smo stavili pod nadzor radnike kineske firme sa koridora Vc, zatim autobus iz Wzuhana. Izdavali smo preporuke i naredbe sve dok nije proglašena pandemija”, kazao je Mandič i dodao:

“Mogu vas izvijestiti da je do sada testirano 342 pacijenta, pozitivno ukupno 36. Od toga jutrošnji podatak, plus jedan pacijent pozitivan je osoba iz Goražda, radi se o majci već prethodno pozitivnog pacijenta a slučaj je vezan za dešavanja u Konjicu”.

“Testova imamo dovoljno, ali imam potrebu da kažem da test može biti lažno negativan i da se zato mora pridržavati mjera”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj