ZARAŽENI SA FLORIDE TVRDI DA MU JE TRAMP PREPORUKOM LIJEKOVA SPASIO ŽIVOT! Američki predsjednik pozvao na zaštitu azijsko-američke zajednice: ‘To su nevjerovatni ljudi, oni nisu krivi’

Američki predsjednik se u posljednjim objavama na društvenim mrežama založio za zaštitu azijsko-američke zajednice, naglasivši kako ti ljudi ne snose odgovornost za širenje virusa.

Slikovni rezultat za Florida man with coronavirus says drug touted by Trump saved his life

“Vrlo je važno da u potpunosti zaštitimo našu azijsko-američku zajednicu u Sjedinjenim Državama, ali i cijelom svijetu. Oni su nevjerovatni ljudi, a širenje virusa NIJE njihova greška ni na koji način, u bilo kojem obliku. Blisko surađuju s nama kako bismo ga se riješili. PREVLADAT ĆEMO OVO ZAJEDNO!”, napisao je Tramp.

Predsjednik Tramp ponovno jespomenuo hidroksiklorokin u tvitu koji glasi: “Veliki rani rezultat lijeka koji će se početi primjenjivati od sutra u New Yorku i drugim mjestima! # COVID-19”

U tvitu je podijelio i članak New York Posta s naslovom: “Čovjek na Floridi s koronavirusom kaže da mu je lijek koji je spomenuo Tramp spasio život.”

Članak govori o čovjeku koji je tražio i primio hidroksiklorokin, a čini se da se, prema izvješću tog čovjeka, oporavio od COVID-19 zbog njega. Međutim, u članku se navode i neke zabrinjavajuće nuspojave za koje se čini da je pretrpio nakon uzimanja lijeka, uključujući palpitacije srca i otežano disanje.

Još uvijek nije odobren nijedan lijek za širu upotrebu protiv COVID-19. Uprava za hranu i lijekove i dalje promatra niz lijekova koji su već na tržištu.

(Global CIR)

Komentiraj