PO NAREĐENJU KRIZNOG ŠTABA: Vojska Srbije postavlja 3.000 kreveta na Beogradskom sajmu

Vojska Srbije angažovana je na istovaru i postavljanju 3.000 kreveta za obezbjeđenje uslova za prihvat i smještaj lica sa simptomima virusne infekcije kovid 19, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

I sam ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin se, sa članovima kolegijuma, uključio u „lance” koji su formirani, kako bi što prije istovarili vojničke krevete, istakao je da u skladu sa naređenjima koja su dobijena, Vojska Srbije obavlja sve svoje zadatke.

Na Beogradski sajam će doći i ljekari iz Kine, stručnjaci, da vide kako je obavljen ovaj posao i da li je potrebno nešto promijeniti ili dodatno uraditi.

– Isto što radimo ovdje, mi smo spremni da uradimo i u bilo kom gradu u Srbiji, u skladu sa potrebama i kako bude naložio krizni štab Srbije – rekao je ministar odbrane.

Pukovnik Ljubiša Stošić, načelnik Odjeljenja za operativne poslove u komandi Komande za obuku, izjavio je da će zadatak koji je dobijen biti izvršen u toku ovog dana.

– Vojska Srbije dobila je zadatak da u Hali 1 Beogradskog sajma pripremi smještajne kapacitete za lica koja su oboljela od ove pošasti. Ovdje su zajedno angažovani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oficiri, podoficiri, profesionalni vojnici i vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka. Danas ćemo zadatak realizovati u potpunosti. Želim da sva oboljela lica ozdrave što prije, a ostali da se čuvaju i da budu kući – kaže pukovnik Stošić.

U Hali 1 Beogradskog sajma jedinice ABHO izvršile su preventivnu dezinfekciju ovog prostora.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj