U CRNOJ GORI 29 OSOBA POZITIVNO NA KORONU! U Hrvatskoj 46 novozaraženih, ukupan broj porastao na 361!

Stožer za civilnu zaštitu Republike Hrvatske je na konferenciji za medije objavio najnovnije informacije vezne za širenje zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Ministar zdravlja Vili Beroš kazao je kako je ukupan broj zaraženih porastao na 361, što znači da je 46 osoba imalo pozitivan test na koronavirus.

“Iskreno, očekivali smo više pa smo zadovoljni tim brojem. Jednom bolesniku je stanje lošije pa imamo šest osoba na respiratoru”, kazao je Beroš.

U Hrvatskoj je ukupno 3.013 bolesnika, a prosječna dob bolesnika je 49,05 godina. Od ukupnog broja oboljelih 56 posto su muškarci, a 44 žene. U dobnoj grupi od 60 do 70 godina je 12,7 oboljelih, odnosno od 70 do 80 godina 6,1 oboljelih.

Ministar policije Davor Božinović kazao je da, iako je pao snijeg, nije vrijeme za snježne radosti te je ponovio kako su naredbe i dalje na snazi, a to se posebno odnosi na djecu.

Dosad je pozitivno testirano 15 ljekara specijalista iz bolnica, jedan ljekar porodične medicine, četiri specijalizanta i tri medicinske sestre.

U Crnoj Gori 29 zaraženih virusom korona

U Crnoj Gori je registrovano 29 zaraženih lica virusom korona, rekao je pomoćnik crnogorskog ministra zdravlja Miro Knežević.

“Najnoviji podaci su da je 29 pozitivnih u Crnoj Gori, a od svih testiranih 207 je negativnih”, rekao je Knežević Televiziji Crne Gore.

Knežević je istakao da svaki pojedinac treba da vodi računa o tome da se ne dođe u situaciju da budu potrebni respiratori, dodajući da respiratora za sada ima dovoljno.

“U početku su brojni građani olako shvatili situaciju, mislim da se sada situacija popravlja. Građani su savjesniji, manje ih je na ulici”, rekao je Knežević.

On je pozvao medije da profesionalno izvještavaju.

“Svakodnevno smo u kontaktu sa predstavnicima Svjetske zdravstvene organizacije i to je nama jedina adresa kao izvor informacija. Molio bih medije da provjere dobro svaku informaciju prije objavljivanja i da prenose tačne informacije”, rekao je Knežević.

On je naveo da je ponašanje građana ključ u suzbijanju epidemije.

U Širokom Brijegu registriran prvi slučaj zaraze korona virusom

U Širokom Brijegu u BiH registriran je prvi slučaj zaraze koronavirusom, što je ujedno i prvi slučaj zaraze u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Riječ je o starijoj ženi s područja Širokog Brijega koja je smještena na Kliniku za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, potvrđeno je Feni iz Službe za civilnu zaštitu Grada Širokog Brijega.

Više detalja o ovom slučaju bit će poznato tokom dana na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru, gdje je zaražena osoba hospitalizirana.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj