U BiH 166 ZARAŽENIH, TROJE PREMINULO! Četvrta žrtva u Srbiji: Od koronavirusa preminula doktorica u Nišu

U Bosni i Hercegovini je ukupno 166 osoba pozitivno na korona virus COVID-19, a sinoć je potvrđeno da je jedna starija žena sa područja Ilidže u Sarajevu preminula usljed posljedica ovog virusa.

Slikovni rezultat za korona bih

Time broj smrtno stradalih u našoj zemlji sada iznosi tri. Preminuo je muškarac iz Konjica i žena iz Bihaća.

Od koronavirusa preminula doktorica u Nišu

Doktorica iz Prokuplja u Srbiji, specijalistica na Odjeljenju ginekologije Doma zdravlja u Nišu, preminula je jučer oko 16 sati na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu. Imala je 59 godina.

Kako piše portal Telegraf, ona je bila u kontaktu sa ženom iz Lugana, a imala je dijabetes.

Preminula je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena prije nekoliko dana zbog simptoma koronavirusa. Stanje joj se pogoršalo pa je priključena na respirator, ali njen organizam nije uspio da se izbori s bolešću.

Navodi se da je ona bila u kontaktu sa ženom iz Lugana, od koje se već zarazilo nekoliko osoba u Nišu.

“Imala je temperaturu i s njom radila pet dana. Nije prijavila da je bila u kontaktu sa ženom od koje se većina zarazila”, saznaje se.

Hrvatska: ‘Očekujemo par desetaka novooboljelih’

Nove podatke o broju zaraženih koronavirusom Nacionalni stožer objavit će u 9 sati.

Epidemiolog Bernard Kaić jutros je u programu N1 televizije rekao kako je za očekivati je da će broj oboljelih i dalje rasti.

“Očekujemo par desetaka novooboljelih. Sad radimo testiranja i u Splitu, Rijeci i Osijeku. Tako je i veća dostupnost testiranja, a i širi se bolest u populaciji. Imamo novooboljele za koje ne možemo utvrditi izvor. Tako da je i sljedećih par tjedana za očekivati novoboljele”, rekao je epidemiolog Kaić.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj