(FOTO/VIDEO) U POTRAZI ZA HRANOM! Puma ‘prošetala’ pustim ulicama Santiaga u vrijeme policijskog sata

Divlja puma koja je u potrazi za hranom dolutala s planinskog područja oko Santiaga i šetala praznim ulicama glavnoga čileanskog grada u kojemu je na snazi policijski sat zbog pandemije koronavirusa, uhvaćena je u utorak u zoru, izvijestila je policija. 

Puma je zamijećena i uhvaćena u četvrti Nunoi u zajedničkoj operaciji policije, službe za poljoprivredu i stočarstvo (SAG) i osoblja gradskoga zoološkog vrta. 

“Ovo je nekoć bilo njihovo prirodno stanište iz kojega smo ih potisnuli”, rekao je na konferenciji za novinare Marcelo Giagnoni, regionalni direktor SAG-a, misleći pritom na širenje čileanske prijestolnice u kojoj danas živi gotovo 7 milijuna stanovnika.

Životinja je stara oko godinu dana i teška oko 35 kilograma. Prevezena je u zoološki vrt, gdje će je stručnjaci ponovno pregledati.

“Puma nije ozlijeđena i zdrava je”, dodao je Giagnoni.

Vlada je u nedjelju u Čileu uvela policijski sat zbog širenja koronavirusa kojim je u ovoj zemlji u utorak bilo zaraženo 922 ljudi, a dvije su osobe umrle. Čile je 18. ožujka zatvorio svoje kopnene, zračne i morske granice.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj