POTVRĐENI NOVI SLUČAJEVI! U BiH registrovano 185 zaraženih osoba

U Bosni i Hercegovini je danas potvrđeno novih osam slučajeva zaraze korona virusom – sedam u entitetu RS i jedan u Federaciji BiH, te sada broj zaraženih u našoj zemlji iznosi 185.

Slikovni rezultat za U BiH registrovano 185 zaraženih osoba

Jedna osoba je iz Banjaluke, dvije iz Gradiške, tri iz Kozarske Dubice, jedna iz Doboja, i jedna je sa područja Općine Ilidža.

“Sljedeća dva do tri tjedna su ključna u razvoju situacije u pogledu pojave korona virusa na prostoru FBiH i od svih nas ovisi u kom smjeru će taj proces ići. Ako se budemo odgovorno ponašali, krivulja koja pokazuje razvoj epdiemije biće manja, što znači da će se pojavljivati manji broj slučajeva. To znači da ćemo imati manje opterećenje na zdravstveni sustav i na taj način ćemo izbjeći scenarij kojeg zovemo italijanski, kada je došlo do velikog opterećenja zdravstvenog sustava”, istakao je direktor Zavoda za javno zdravstvo (ZZJZ) Federacije BiH Davor Pehar.

 Vlada RS-a donijela je danas privremenu odluku kojom se i zvanično do 30. juna odgađa plaćanje poreskih obaveza, poreza na dobit i dr. koje su privrednici bili dužni platiti do 31. marta. Također, odlaže se i uplata poreza na dohodak.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj