UKUPNO 190 OSOBA ZARAŽENO U BiH: Prvi slučaj zaraze korona virusom u Vogošći

U Bosni i Hercegovini je do danas potvrđeno ukupno 190 slučajeva zaraze korona virusom. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izašao je iz samoizolacije u koju je pristupio nakon povratka iz radne posjete Kanadi.

662 smrtna slučaja u Italiji za 24 sata

Potvrđeno je kako je ženska osoba, rođena 1956. godine, iz Vogošće pozitivna na virus korona. Još uvijek je nepoznato koji klaster. Informacije o još nekolicini testiranih očekuju su kasnije.

Generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebija Izetbegović pozvala je građane na odgovorno ponašanje u vezi pandemije korona virusa te im poručila da situacija nije panična, ali da je vrlo ozbiljna.

Želimo da građani poštuju pravila koje je propisao Krizni štab. Izuzetno je važno da pri dolasku u KCUS i ostale bolničke ustanove pacijenti daju iskrene podatke o tome da li su imali kontakte koji su ih možda ugrozili, gdje su se kretali i tvrdim da neće biti stigmatizirani i da im neće biti odbijeno davanje usluga“, istakla je Izetbegović.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj