Dvoje zaraženih virusom korona pobjegli sa Klinike u Banjoj Luci

 D.R. i D.R., majka i sin koji žive u Banjoj Luci, a kod kojih je uvtrđen virus korona, pobjegli su sa Klinike za infektivne bolesti u centru Banje Luke.

Oslobođenje - Dvije osobe pozitivne na koronavirus pobjegle sa ...

“Nezavisne” nezvanično saznaju da se radi o Davidu Radujkoviću, koji je juče prijetio da će skočiti sa zgrade studentskog doma “Nikola Tesla” u Banjoj Luci, i o njegovoj majci Dragani.

Oni su juče nakon ovog incidenta smješteni na Kliniku za infektivne bolesti u Ulici Jovana Dučića, ali su sinoć pobjegli. Sada su locirani, stavljeni pod nadzor, a kad se steknu uslovi, biće uhapšeni.

Radnici obezbjeđenja ove bolnice prijavili su nadležnoj policijskoj stanici, da su sa klinike, u kojoj su bili na liječenju, pobjegla dva nepoznata lica kod kojih je utvrđen virus korona.

“Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 26.marta identifikovali su i locirali dva lica inicijala D.R. i D.R. nastanjeni u Banjaluci, kod kojih je utvrđen korona virus, a koji su pobjegli sa Кlinike za infektivne bolesti koja je smještena u ulici Jovana Dučića”, saopšteno je iz Policijske uprave.

O svemu je obaviješten  dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se navedeni uhapse ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se lica obezbijede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo hapšenje.

Policijska uprava Banja Luka, apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u bh. entitetu RS, ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom entitetskog štaba za vanredne situacije RS-a, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj