U BJELORUSIJI SE JOŠ UVIJEK IGRA FUDBAL! Antić: Lukašenko je savjetovao da se popije po koja votka!

U Bjelorusiji se fudbal igra kao da je situacija potpuno normalna. U ovoj državi korona virus, za sada, nije uzeo maha. Nema vanrednog stanja, niti drugih mjera osim što su sve granice zatvorene.

Bivši član Crvene zvijezde i Vojvodine Nikola Antić ističe da za sad nema problema

-U Bjelorusiji nema problema zbog korona virusa, jednostavno, kao da ni ne postoji. Predsjednik države Aleksandar Lukašenko izdao je saopštenje po kojem niko ne može da uđe u zemlju ili da je napusti, uz savjet da se svako jutro popije čašica votke, kao preventive – rekao je Antić za novosadski Dnevnik.

-Sve normalno funkcioniše: rade prodavnice, tržni centri, restorani, kafići, jedino je obavezno da se svako naprska rastvorom alkohola kada u te objekte ulazi i kada ih napušta. Imam utisak da se ovim globalnim problemom, kada je o Bjelorusima riječ, niko naročito ne bavi. Javni prevoz funkcioniše normalno, nema nestašice u prodavnicama, a, igra se i fudbal. Jedino što je bio pad kursa rublje. Kurs je bio dvije rublje za dolar. Sada je već 2,85 rublje za američku valutu, s tendencijom daljeg rasta, a to nas pogađa, jer kada dobijemo plate u rubljama, gubimo i po 20 odsto njene vrijednosti – ističe Antić

Epidemija nije, ali svjest o dešavanjima širom planete jeste prisutna.

-Svi smo svjesni činjenice da zaraza jako brzo može da se proširi, ali se trudimo da živimo, koliko god to možemo, neki normalan život. Soligorsk je grad od oko 100.000 stanovnika, a generalni sponzor je fabrika soli, čijih oko 20.000 radnika redovno dolazi na posao. Iako nam nije svejedno, mi izvršavamo obaveze koje imamo, živimo i treniramo u izolovanom kampu koji se nalazi u šumi i nemamo kontakata s lokalnim stanovništvom. Nalazimo se u sobama i jedini izlasci su nam do restorana u kojem se hranimo – naglasio je.

Lukašenko: Ne krijem se od virusa, moj sin ide u školu

 Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da, bez obzira na pandemiju virusa korona, živi normalnim životom, da se ne krije iza “betonskog zida”, kao i da njegov mlađi sin Nikolaj ide u školu.

“Nigdje se ne skrivam. Kategorički sam zaprijetio bilo kakve preventivne mjere, bez obzira na to ko dolazi. U suprotnom bi ispalo da ljudima govorim jedno, a da se ja skrivam iza betonskog zida. To je veoma zanimalo našu opoziciju. Vodim potpuno normalan život”, istakao je bjeloruski lider.

On se takođe osvrnuo na činjenicu da pojedini roditelji ne šalju svoju djecu u škole zbog virusa korona.

“Moje dijete ide u školu. Ja možda i imam mogućnost da ga izolujem, ali to ne činim. Neki roditelji ne šalju djecu u školu i to je njihova stvar. Ne zabranjujemo im”, naglasio je Lukašenko.

On je apelovao na građane Bjelorusije da imaju u vidu da je starija populacija rizična grupa i da to imaju u vidu svi koji na raspustu šalju djecu kod baba i djedova.

“Stariji ljudi su se odazvali na molbu da se manje kreću. Mi smo, naravno, mobilisali sve kako bi starijim osobama koje su same donijeli hranu i lijekove”, naglasio je lider Belorusije.

U Bjelorusiji su, prema zvaničnim podacima, od virusa korona oboljele 94 osobe.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj