VUČIĆ TVRDI DA RESPIRATORI NISU ZAPLIJENJENI, SIMOVIĆ TVRDI DRUGAČIJE! Crna Gora odbila respiratore iz Srbije, koje je, nakon svega Vučić nudio na poklon!

 Potpredsjednik crnogorske Vlade i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Milutin Simović zahvalio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na donaciji pet respiratora i poručio da će se Crna Gora i bez Srbije snaći.

Crna Gora odbila respiratore iz Srbije

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tima, Milutin Simović saopštio je da se zahvaljuje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću “na brizi o Crnoj Gori”. 

“Ipak, mislimo da je dobro da on cjelinu svoje pažnje usredsredi na zaštitu zdravlja i dobrobit građana Srbije. Snaći ćemo se mi. Na sreću još je država i tržišta na kojim je moguće za svoj novac kupiti nedostajuće proizvode, kao što smo u Srbiji kupili i hranu o kojoj govori predsjednik Srbije”, kazao je Simović.

Dodao je i da ima i “drugih država u kojima je moguće s njihovim trgovinskim kućama ugovoriti kupovinu robe proizvedene u trećim zemljama, a da vam ne bude oduzeta kao što se to nama dogodilo sa respiratorima na tržištu Srbije. Posebno smo zahvalni za najavljeni dodatak od dva respiratora koja bi nam predsjednik Srbije donirao na bazi dogovora sa liderom Nove srpske demokratije.. Pretpostavljamo kao izraz brige za navodno ugroženi srpski narod u Crnoj Gori. Nema potrebe za tim. Ne kalibriramo u Crnoj Gori medicinsku opremu po nacionalnim frekvencijama”.

Simović je naveo i da je Crna Gora “odgovorna i organizovana građanska država koja je u stanju da i u najtežim okolnostima pandemije koronavirusa svakom svom građaninu obezbijedi maksimalni mogući nivo zdravstvene zaštite”.

Prethodno je predsjednik Srbije odgovorio na optužbe iz Crne Gore da je Srbija “otela Crnoj Gori” respiratore.

“Veoma je važno da odgovorim na optužbe koje su stigle iz Crne Gore. Srbija nije nikada nikome ništa otela niti uzela. Na tržištu smo kupili sve najnormalnije. Spremni smo i razgovarali smo da im poklonimo 3 respiratora besplatno. Takođe, spremni smo da na molbu Andrije Mandića damo još dva respiratora za Pljevlja i Bijelo Polje”, rekao je Vučić u obraćanju naciji i dodao:

“Mi sa našim bratskim narodom u Crnoj Gori, kako sa Srbima, tako i sa onima koji su Crnogorci,  želimo da imamo najbolje moguće odnose, i ne želim da nas bilo čiji vladini službenici na bilo koji način svađaju i govore da Srbija ima loš odnos prema Crnoj Gori, isporučili smo u prethodne dvije nedelje više od 40 hiljada tona hrane.

U Crnoj Gori od virusa korona zaražene su 82 osobe.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj