NAGLAŠENA VAŽNOST ZAJEDNIČKE KOORDINACIJE! Čović i Izetbegović razmijenili mišljenja o stanju u zdravstvu i mjerama za oporavak privrede!

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je razgovarao telefonom s Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA i zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Izetbegović s Čovićem: Kolicija SDA i HDZ se podrazumijeva na ...

“Prilikom razgovora razmijenjena su mišljenja o stanju u zdravstvu i poduzetim mjerama s ciljem suzbijanja širenja pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Posebno se razgovaralo o nabavci zaštitne opreme što mora biti prioritetno pitanje za sve”, poručuju u saopštenju iz HDZ-a.

“Podržana je zajednička odluka predsjedatelja Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o zahtjevu da se BiH ali i druge zemlje Zapadnog Balkana izuzmu iz odluke iz zabrane izvoza medicinske opreme iz EU zbog pandemije korona virusa”, saopšteno je.

Naglašena je važnost zajedničke koordinacije, skladno nadležnostima, kako bi se iskazala solidarnost i donijele potrebne odluke za pomoć ljudima koji su u posebnoj potrebi.

“Osobe i obitelji koje su i koje će biti ekonomski pogođene pandemijom korona virusa moraju biti prvi prioritet i predmet Vlada svih razina”, zaključeno je.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj