GRAĐANI SRBIJE SINOĆ DOBILI UZNEMIRUJUĆU SMS PORUKU KRIZNOG ŠTABA: ‘Situacija je dramatična, približavamo se italijanskom scenariju’

Većina građana Srbije, uglavnom oni koji s korisnici Mobilne telefonije Srbije (MTS), sinoć su na svoje mobilne uređaje dobili SMS poruku o situaciji oko epidemije koronavirusa. No, poruka je bila vrlo uznemirujućeg sadržajapiše beogradski Danas.

Ungewollte Liebes-SMS : Bankmitarbeiter nutzt Kundendaten für ...

“Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španjolske. Molimo vas da ostanete kod kuće. Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19”, navodi se u toj SMS poruci.

Poruka za one koji šeću, a ne gledaju vijesti

Na upit portala Danas državnom vrhu Srbije odgovoreno je da ta poruka poslana na zahtjev tamošnjeg Kriznog stožera uz objašnjenje da je to zbog onih koji ne gledaju vijesti, nego šeću po Kalemegdanu, Adi Ciganliji, Košutnjaku i drugim dijelovima Beograda. U ovom trenutku, kažu, još nije donijeta odluka da se ista poruka pošalje i putem ostalih tamošnjih mobilnih operater.

Inače, u Srbiji je u protekla 24 sata zabilježeno 115 novooboljelih od Covida-19 te sedmero umrlih. Do sada je ukupno zabilježeno oko 900 slučajeva zaraze te 23 smrtna slučaja.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj