KAPETAN ZATRAŽIO HITNU POMOĆ! Na američkom nosaču aviona 100 zaraženih

Kapetan američkog nosača aviona “Theodore Roosevelt” na kojem je više od 4000 članova posade, zatražio je hitnu pomoć zbog epidemije koronavirusa na njegovom brodu.

” Ako ne djelujemo sada, nećemo se uspjeti pobrinuti za naše najvrjednije, naše mornare”, napisao je kapetan Brett Crozierv u pismu upućenom Pacifičkoj floti američke mornarice, potvrđeno je CNN-u.

“Širenje bolesti je u tijeku i ubrzava se”, dodao je Crozierv.

On je preporučio da cjelokupna posada ode u karantin.

“Potrebne su odlučne akcije. Izvlačenje većine osoblja s nuklearnog nosača aviona i njihovo izoliranje na dvije sedmice može se činiti kao vandredna mjera. Ali to je nužno za sigurnosti naših mornara”, napisao je i dodao kako je nepotreban rizik zadržati preko 4000 mladića i žena na brodu.

Kapetanovo pismo prvi je objavio list San Francisco chronicle a prenio Index. Prema pisanju lista, najmanje stotinu mornara zaraženo je virusom.

Američka mornarica saopštila je kako se čini sve da bi bile poduzete neophodne mjere kako bi se osigurala sigurnost i zdravlje mornara na brodu koji je trenutno usidren u Guamu.

Ne zna se točno kako je virus dospio na nosač, ali najvjerojatnije ga je unio netko od mornara tijekom boravka u Vijetnamu gdje je Theodore Roosevelt bio vezan prije dvije sedmice. Mornarica užurbano radi na odvozu zaraženih vojnika s broda, a Pentagon tvrdi da će čitava posada biti testirana u najkraćem mogućem roku.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj