POJEDINAČNI TRENINZI: NBA klubovi na treningu od 1. maja, osim u Kaliforniji

Od 1. maja NBA momčadima bit će dopušteno otvaranje trening centara za pojedinačne treninge, ali to vrijedi samo za one klubove koji se nalaze u saveznim državama u kojima su na snazi ublažene mjere zaštite od širenja zaraze novim koronavirusom ili ne postoji zabrana napuštanja domova.

NBA Teams | NBA.com

Klubovi su u ovoj odluci obaviješteni u subotu, ali to ne znači da se već sada može razmišljati o skorašnjem nastavku NBA sezone, koja je prekinuta u prvoj polovici marta, a klupski trening centri su zaključani od 20. marta.

Radi se samo o reakciji NBA ureda na ublažavanje zaštitnih mjera u pojedinim saveznim državama.

“Djelujemo u područjima pod različitim jurisdikcijama, moramo poštovati različita pravila, od države do države, od grada do grada. No, na kraju krajeva, mi smo nacionalna liga pa je na nama da postavimo standarde za naše igrače za koje držimo da su ispravni”, poručio je pute videokonferencije ranije ovog mjeseca NBA povjerenik Adam Silver, prenosi Hina.

Kako se navodi, ova dozvola neće važiti za četiri kluba iz Kalifornije, gdje su na snazi stroge mjere izolacije zbog virusa korona. U pitanju su Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, Golden State Warriors, kao i Sacramento.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj