DA LI JE OBAMA ZLOUPOTRIJEBIO OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE PROTIV IZABRANOG PREDSJEDNIKA?! Grenell će objaviti imena članova Obamine administracije, koji su u javnost pustili prisluškivane razgovore Trampovog savjetnika za nacionalnu sigurnost!

Vršilac dužnosti direktora Nacionalne obavještajne službe Richard Grenell odlučio je skinuti oznaku tajnosti sa informacija o službenicima Obamine administracije koji su stajali iza “curenja” povjerljivih podataka iz istrage o Michaelu Flynnu, čiji su pozivi s bivšim ruskim ambasadorom za vrijeme predsjedničke tranzicije bili prisluškivani i kasnije procurili.

trump-flynn-12345

Njihova imena bi uskoro mogla biti objavljena, potvrdili su medijski izvori.

Fox News-u potvrđeno je da se očekuje novi krug oslobađanja dokumenata, nakon što se prošle sedmicefokus javnosti vratio na raniju istragu o navodnom ruskom miješanju u američke izbore, odnosno konkretno na tretmman Flynna u toj istrazi. Raskrivanje se odnosi na događaje između izbora u novembru 2016. i dana inauguracije 2017. godine.

Drugi izvor blizak obavještajnim krugovima rekao je za Fox News da Grenell kreće u deklasifikaciju nekoliko dijelova tajnih podataka obavještajnih službi. Upitan da li se ime bivšeg predsjednika Baracka Obame nalazi na popisu zvaničnika koji su sudjelovali u uklanjanju Flynna, izvor nije odgovorio, ali je naglasio da će popis uzburkati javnost.

“Wall Street Journal“, koji je izvještavao o predstojećem oslobađanju dokumenata, citirao je visokog vladinog službenika koji je Grenellov potez nazvao neviđenim, jer je došao samo nekoliko dana nakon što je Ministarstvo pravosuđa odustalo od slučaja protiv Flynna, prvog savjetnika za nacionalnu sigurnost predsjednika Donalda Trampa.

Nedavni dokumenti objavljeni o tom slučaju uključivali su rukopise u kojima su se službenici FBI-a pitali koja je svrha njihovog ispitivanja Flynna. “Koji je naš cilj?”, stoji na jednoj od bilješki. “Priznanje istine ili da ga natjeramo da laže, pa da ga možemo procesuirati ili otpustiti?”

U sudskim dokumentima podnesenim prošle sedmice Ministarstvo pravosuđa reklo je da se nakon pregleda novootkrivenih informacija i drugog materijala složilo sa Flynnovim odvjetnicima da se njegovo ispitivanje 24. januara 2017. od strane FBI-a nikad nije trebalo desiti jer on nije imao neprimjerene kontakte s Rusima. Ispitivanje je provedeno “bez ikakvog legitimnog istražnog osnova”.

Podsjećamo, ispitivanje i prisluškivani razgovori savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna bili su inspiracija za stotine verzija teorija zavjere lansiranih iz Demokratske partije o navodnim vezama američkog predsjednika sa Moskvom, odnosno o navodnoj ruskoj intervenciji koja je navodno doprinijela da Tramp pobijedi na izborima. Na koncu se ispostavilo da je izborni štab Hillary Clinton sarađivao sa ruskom obavještajnom službom u širenju diskreditirajućih glasina na račun tadašnjeg predsjedničkog kandidata Donalda Trampa, a da je Trampov prethodnik u Bijeloj kući, Barack Obama koristio alate obavještajnih službi kako bi ga diskreditovao i po mogućnosti onemogućio da preuzme predsjedničku funkciju, tako što mu je najbližim saradnicima konstruirao afere o navodnoj povezanosti sa Rusima, nakon što je Tramp već pobijedio na izborima.

O detaljima afere ‘Obamagate’ detaljnije u presjeku Hill TV-a.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] DA LI JE OBAMA ZLOUPOTRIJEBIO OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE PROTIV IZABRANOG PREDSJEDNIKA?! Grenell će obja… KO JE ČLANOVIMA TRAMPOVE ADMINISTRACIJE PODMETAO ‘RUSKI UTJECAJ’?! Predsjednik Tramp poručio: “Nadam se da ste se zabavljali dok ste me istraživali, sada je na mene red!” AKO NAS UHVATE DA IGRAMO IGRU, BIJELA KUĆA ĆE BITI BIJESNA! Ministarstvo pravde odustalo od istrage protiv Michaela Flynna, nakon što su u javnost dospjeli šokantni dokumenti o tome kako je FBI diskreditovao Trampove ljude podmećući im navodni ‘ruski utjecaj’! FBI ŠPIJUNIRAO TRAMPOVU KAMPANJU NA OSNOVU RUSKIH DEZINFORMACIJA! Revizija FBI-a pokazala: Kampanja Hillary Clinton je bila povezana sa ruskom obavještajnom službom! Objavljeno u: […]

  2. […] uključujući bivše šefove CIA-e i FBI-a, brojne diplomate te potpredsjednika Bidena! DA LI JE OBAMA ZLOUPOTRIJEBIO OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE PROTIV IZABRANOG PREDSJEDNIKA?! Grenell će obja… KO JE ČLANOVIMA TRAMPOVE ADMINISTRACIJE PODMETAO ‘RUSKI UTJECAJ’?! Predsjednik Tramp […]

  3. […] “Nadam se da ste se zabavljali dok ste me istraživali, sada je na mene red!” DA LI JE OBAMA ZLOUPOTRIJEBIO OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE PROTIV IZABRANOG PREDSJEDNIKA?! Grenell će obja… KO JE KREATOR AFERE O NAVODNOM ‘TRAMPOVOM DOSLUHU SA RUSIMA’?! Grenell skinuo oznaku […]

Komentiraj