Aljoša Čampara preko ‘Slobodne Bosne’ optužuje bošnjačku stranu za rušenje Starog mosta, imputirajući to Izetbegovićima?!

Gostujući u emisiji ‘Novi dan’ na N1 televiziji 12. maja 2020. godine predsjednik SDA, Bakir Izetbegović, govorio je o aktuelnim političkim i ekonomskim temama sa posebnim osvrtom na suočavanje naše zemlje sa pandemijom koronavirusa.

Predsjednik SDA je u jednom trenutku upitan da prokomentira posljednje izjave Aljoše Čampare, a odmah nakon toga uslijedila je tema lokalnih izbora u Mostaru.

Izetbegović je tom prilikom kazao da SDA i HDZ pokušavaju približiti stavove po tom pitanju, ali prema njegovim riječima ‘HDZ previsoko drži ljestvicu‘. Napomenuo je da se u tom pogledu previše očekuje od Bošnjaka.

Ja bih to sada rekao ovako, Mostar je srušen, nije ga srušila bošnjačka strana. Most je srušen, njega nije srušila bošnjačka strana“, kazao je u jednom trenutku Izetbegović.

Međutim, ovaj razgovor, odnosno dio koji govori o Mostaru je na omiljenom Čamparinom i Zvizdićevom portalu Slobodna Bosna falsifikovan i prenijet pogrešno:

…Ja bih to sada rekao ovako, Mostar je srušen, njega je srušila bošnjačka strana. Most je srušen, njega je srušila bošnjačka strana…”

Tako da se iz napisanog može zaključiti da je Bakir Izetbegović optužio Armiju RBiH i bošnjačku stranu za rušenje Mostara, Starog mosta, početak rata sa HVO-om i sve ostalo što ide uz to.

Da li je ovo besramno falsifikovanje dio tih ‘nedovršenih Čamparinih poslova u SDA’, koje je spominjao prije nekoliko dana? Isti dan izašao je i Čamparin Intervju u mostarskom Dnevnom listu, pod naslovom ‘NIP-ovci su odavno u SDA’.

Pogledajte fotografiju:

Pogledajte video od 17. minute:

(Global CIR)

  1. […] Aljoša Čampara preko ‘Slobodne Bosne’ optužuje bošnjačku stranu za rušenje Starog … […]

  2. […] Aljoša Čampara preko ‘Slobodne Bosne’ optužuje bošnjačku stranu za rušenje Starog … Nekadašnji ‘Seferov bojovnik’, a danas ‘Konakovićev rektor’ u političkoj areni i Čamparino ‘iščuđavanje’ Objavljeno u: […]

  3. […] Aljoša Čampara preko ‘Slobodne Bosne’ optužuje bošnjačku stranu za rušenje Starog … ‘Nije Đorđe, ne može da dođe, već je Nijaz Slobu, poslao narodu’ Objavljeno u: […]

  4. […] i prevare” – hajd’ što je pisao, nego što je sebe potpisao! Aljoša Čampara preko ‘Slobodne Bosne’ optužuje bošnjačku stranu za rušenje Starog … SADA ZNATE ZAŠTO SU BANANE JEFTINIJE OD JABUKA! Za dvije godine iz Južne Amerike na Balkan […]

Komentiraj