PREDSJEDNIK TRAMP POSLAO JASNU PORUKU: “Objasnite tom glupanu da je ‘kineska nesposobnost’ izazvala ovo masovno ubijanje širom svijeta”

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp u srijedu je na Twitteru objavio da je “kineska nesposobnost” zaslužna za pandemiju koronavirusa (SARS-CoV-2) te da je ista ta nesposobnost kriva za masovna ubojstva diljem svijeta.

tramp.jpg

Neki luđak u Kini upravo je objavio izjavu kojom optužuje sve osim Kine za virus koji je do sada ubio stotine hiljada ljudi. Molim vas objasnite ovom glupanu da je “nesposobnost Kine”, a ne nešta drugo, izazvala ova masovna ubistva širom svijeta“, napisao je predsjednik Tramp.

Premda predsjednik SAD-a nije precizirao ko je “kineski luđak”, New York Post piše da je Trampov tweet možda odgovor glasnogovorniku kineskog Ministarstva vanjskih poslova Zhau Lijianu koji je optužio američkog predsjednika da svaljivanjem krivnje na Svjetsku zdravstvu organizaciju (WHO) želi skrenuti pozornost s vlastitog “nekompetentnog” odgovora na pandemiju.

SAD pokušava koristiti Kinu kao problem kako bi prebacio odgovornost i cjenkao se sa svojim međunarodnim obavezama prema WHO-u“, rekao je Zhao nakon što je Trump u pismu od čelnika Svjetske zdravstvene organizacije Tedrosa Adhanoma Ghebreyesusa zatražio da WHO “u idućih 30 dana napravi značajna temeljita poboljšanja”.

Američki je predsjednik u pismu također rekao da je jedini put prema naprijed kojim ovo tijelo može krenuti da pokaže potpunu neovisnost prema Kini, navevši da je njegova administracija već počela razgovarati o reformama s čelnikom WHO-a. On je ranije WHO optužio da je “kineska marioneta”.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj