FILM PRIPREMAN 15 GODINA, OSVOJIO 6 OSKARA! Charlize Theron i Tom Hardy o sukobima na snimanju “Pobješnjelog Maxa”

Pet je godina prošlo otkako je na filmskom festivalu u Cannesu premijeru imao film „Pobješnjeli Max: Divlja cesta“. Glavne uloge u filmu koji je imao deset nominacija za nagradu Oscar i osvojio ih šest imali su Charlize Theron i Tom Hardy.

Redatelj George Miller sada najavljuje snimanje filma koji će se baviti Furiosom, glavnim ženskim likom, ali je neće glumiti Chatlize Theron. Kako će film prikazivati Furiosu u njezinim dvadesetim godinama, tako se traži mlađa glumica, a spominje se Jodie Cormer iz serije „Ubijanje Eve“.

U povodu pete godišnjice filma, New York Times objavio je veliki tekst u kojem autori i glumci filma „Pobješnjeli Max: Divlja cesta“ govore o njegovom nastanku. Naime, film se pripremao gotovo 15 godina. Iako je tekst beskonačno zanimljiv, njegov autor sada je na Twitteru objavio djelove koje nije objavio u New York Timesu.

Najzanimljiviji je dio u kojem Charlize Theron govori o problemima na snimanju jer nije dovoljno vjerovala redatelju Georgu Milleru i sada joj je žao zbog toga.

Govoreći o napetostima na snimanju, ona je rekla „Krenimo od toga da nismo imali scenarij. Imali smo slike. Kao glumici, to me činilo nervoznom i svaki puta kada sam sjela s Millerom pitala bi ga ‘OK, ali što se ovdje događa?’. On je najdivnija osoba, ali bi zastranio objašnjavajući mi stvari koje nisu dio filma s obzirom da je 30 godina razmišljao o ovome. Na kraju bi otišla sa sastanka govoreći ‘Još uvijek ne znam što se događa’. Gledajući unatrag, trebala sam mu više vjerovati što bi olakšalo snimanje“.

Ipak, njihove ispovjesti u New York Timesu vrlo su sočne, naročito kada Charlize Theron govori o sukobima s Tomom Hardyjem. Za Hardyja je rekla „Nisam imala dovoljno empatije da stvarno, iskreno shvatim što on osjeća dok preuzima ulogu Mela Gibsona. To je zastrašujuće! Mislim da smo zbog svojih strahova podigli zidove kako bi se zaštitili umjesto da smo jedan drugome rekli ‘Ovo je stravično za tebe kao što je i za mene. Budimo pristojni jedan prema drugome’. Na neki čudan način, funkcionirali smo poput naših likova iz filma. Sve se svodilo na preživljavanje“.

Tom Hardy se složio s Charlize Theron, rekavši kako je zbog uloge u filmu bio preplavljen osjećajima. „Pritisak na nas oboje u nekim je trenucima bio pretjeran. Ono što je ona trebala bio je bolji, možda i iskusniji, partner no što sam ja. Volim misliti kako bi se sada, kada sam stariji i ružniji, mogao nositi s tim izazovom“, rekao je Hardy.

Nakon što je snimanje završeno, redatelj George Miller pokazao je glumcima prvu verziju filma koja je trajala tri i pol sata. „Obično, kada gledaš prvu, dužu verziju, filma, pomisliš ‘riješite se ovog dijela, maknite ono jer se ponavlja’. Međutim, ovdje se ništa nije ponavljalo. Osjećala sam se, po prvi puta u svojoj karijeri, kao dio nečega za što mogu reći da je doista originalno“, izjavila je Charlize Theron. Na kraju je film skraćen na dva sata i postao je jedan od najvećih hitova 2015. godine.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj