ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA BIH ČESTITALI BAJRAM: Podijelimo radost sa rodbinom, prijateljima i komšijama!

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine muslimanima u BiH i dijaspori čestitali su Ramazanski bajram.

dsdsds

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je nastupajući Ramazanski bajram. 

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, dijaspori i regiji upućujem najiskrenije čestitke u povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama, uz želju da bajramsku radost podijele s porodicima, prijateljima i komšijama, kako je to uobičajeno u našoj bosanskohercegovačkoj tradiciji. Bajram šerif mubarek olsun!”, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Predsjedništva. 

Muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori Ramazanski bajram čestitao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Želim Vam dobro zdravlje i da, njegujući tradiciju ovog praznika, praznične dane provedete u krugu svoje porodice i dragih ljudi. Bajram šerif mubarek olsun!”, naveo je Komšić.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Ramazanski bajram svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u BiH sa željom da praznične dane provedu u zdravlju, radosti, miru i porodičnom zajedništvu.

Neka ovaj veliki praznik svima koji ga slave donese zadovoljstvo i radost, te da, u skladu sa osnovnim pricipima vaše religije, širite duh međusobnog uvažavanja i tolerancije“, navodi se u čestitki.

Dodik je izrazio nadu da su molitve učvrstile snagu u svakom čovjeku i svakom vjerniku da šire ljubavi, solidarnost, poštovanje i razumijevanje, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Muslimani u BiH i širom svijeta sutra dočekuju Ramazanski bajram, kojim se obilježava kraj ramazana, odnosno mjeseca posta.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj