LIDER SDA UPUTIO BAJRAMSKU ČESTITKU! Izetbegović: Neka ramazanski duh ostane u našim srcima tokom cijele godine

Povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama čestitku svim muslimanima uputio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Njegovu čestitku, objavljenu putem Facebooka prenosimo u cijelosti.

bakir-izetbegovi-123

– U proteklih mjesec dana, izvršavajući propisanu obavezu i iskazujući predanost Jedinom Stvoritelju, muslimani širom svijeta su učvršćivali svoju vjeru i čistili svoju dušu. Kako odricanjem od hrane i vode, tako i molitvom, pomaganjem ugroženima, suzdržavanjem od suvišnih riječi i dubljim razmišljanjem o smislu vlastitih postupaka, postači su osnažili svoju volju pred susret sa novim izazovima i iskušenjima.

Neka ramazanski duh istrajnosti, samodiscipline, strpljivosti, saosjećajnosti i razumijevanja ostane u našim srcima i tokom cijele godine.

Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i bošnjačkoj dijaspori, želim da bajramske dane provedu u zdravlju, miru i veselju, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Neka bajramska radost iz naših domova, mahala i avlija obasja cijelu Bosnu i Hercegovinu u idućim danima. Bajram šerif mubarek olsun – stoji u čestitki Bakira Izetbegovića.

(Global CIR)

Komentiraj