ZAVRŠENA TALAČKA KRIZA U RUSIJI: Oslobođeno šest otetih građana u centru Moskve, kidnaper u filijali banke prijetio bombom!

Čovjek koji je u centru Moskve oteo šest građana u filijali „Alfa“ banke je uhapšen, prenose lokalne službe za vanredne situacije. Tokom akcije oslobađanja talaca niko nije povrijeđen.


U centru Moskve ranije danas došlo je do talačke krize kada je jedna osoba otela šest građana u filijali Alfa banke u centru Moskve, saznaje agencija RIA Novosti pozivajući se na neimenovanog predstavnika Službe za vanredne situacije.

Kako je pojasnio, talačka kriza se dogodila u ulici Zemljanoj val u centru ruske prijestolnice. „Službe su izašle na lice mjesta. Policija je opkolila zgradu i blokirala saobraćaj u toj ulici“, dodao je tada on.

Moskovska policija je u subotu poslije podne javila da je uhapsila čovjeka koji je ušao sa medicinskom maskom na licu u ekspozituru ,,Alfa Banke,, u centru grada u ulici Zemljanoj val i držao kao taoce zaposlene. On je očigledno bio ili drogiran ili je imao psihičke probleme. Kazao je da mu ništa ne treba osim što traži istinu.

Zahtijevao je da mu dovedu pjevačicu Olgu Buzovu. Jedna saradnica banke uspela je da pozove policiju koja je brzo opkolila zgradu.

Napadač je bio obučen u uniformu dostavljača hrane ,,Delivery Club”. U torbi nije imao nikakvu bombu već zamotuljak za koji je tvrdio da je eksplozivna naprava.

Da se ne radi o ozbiljnom razbojniku vidjelo se kada su iz prostorija banke izašli svi zaposleni i sa ,,teroristom,, je ostao samo jedan čovek koji je bio klijent i sa njim je razgovarao o svrsi života.

Taoc se zvao Fjodor i ima 26 godina. On je snimio kako napadač na banku tvrdi da je smrt najbolji poklon u životu. “Zato je rat najbolje vrijeme, metak u glavu i sve. Najprijatnije je da zaspeš i ne probudiš se”.

Terorista, Aleksej Barišnjikov (34)  iz Njižnjevartovska je tražio da mu dovedu pjevačicu i TV voditeljicu Olgu Buzovu jer mu je navodno nešto ukrala. A dok je sjedio u banci slušao je popularnog ruskog pjevača Bastu.

Policija je odlučila da se napadač na banku odvede na psihijatrijski pregled.

Kad je saznala da napadač na banku traži da se sretne sa njom pjevačica Olga Buzova doživjela je šok. Kazala je da se plaši nenormalnih ljudi. Naravno tvrdi da nikome ništa nije uzela.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj