Scorsese i DiCaprio konačno našli financijera za svoj novi film!

Mjesecima je filmska kompanija Paramount tražila partnera koji bi sudjelovao u financiranju novog filma Martina Scorsesea „Killers of the Flower Moon” s Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi.

Onog trenutka kada je kompanija Paramount shvatila da će proračun filma iznositi između 180 i 200 milijuna dolara zaključili su da se radi o riskantnom projektu za koji nisu sigurni da će biti isplativ. Nakon pregovora s nekoliko kompanija, objavljeno je da će producentrski partner biti Apple. Takva odluka se već prije naslućivala.

Kompanija Netflix, koja je producirala prethodni Scorseseov film „The Irishman“ nije željela ponovo potrošiti ogromne novce dok je Appleu potreban veliki film u promociji njegovog streaming servisa Apple+. S druge strane, Scorsese je tražio garanciju da će se njegov novi film prikazivati u kinima, što nije mogao dobiti od Netflixa.

Film „Killers of the Flower Moon“ bazira se na istoimenoj knjizi Davida Granna a smješten je u Oklahomu, u dvadesete godine prošlog stoljeća, gdje tek pokrenuti FBI počinje istraživati seriju ubojstava u bogatom okrugu Osage gdje Indijanci žive od zarade koju ostvaruju jer je na njihovom tlu pronađen naftni izvor.

Nepoznato je kada će se film početi snimati s obzirom da DiCaprio ima dogovoren projekt s redateljem Adamom McKayem u kojem će mu partnerica biti Jennifer Lawrence a producirat će ga Netflix. Za kompaniju Apple to je još jedan ulazak u svijet skupih filmova. Oni su već za 70 milijuna dolara otkupili prava od kompanije „Sony“ na novi film Toma Hanksa „Greyhound“.

Film „Killers of the Flower Moon“  bit će šesta kolaboracija DiCapria i Scorsesea, posljednji puta se to zbilo 2013. s filmom “Vuk s Wall Streeta”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj