(VIDEO) ‘SLEEPY JOE’ PONOVO NE ZNA ŠTA PRIČA! Iz Bidenove kampanje negiraju da je bivši potpredsjednik pomiješao ‘Dan D’ sa ‘Pearl Harbourom’, prosudite sami!

Kampanja Joe Bidena u srijedu je negirala da je bivši potpredsjednik pomiješao datum ‘Dana D’ – savezničke invazije u Drugom svjetskom ratu s datumom ‘Dana Pearl Harbour-a’ – japanskog bombardovanja američke vojno-pomorske baze na Havajima.

BIDEN-DAN-D-QWQW

Tokom diskusije koju je uživo prenosio s guvernerom Pensilvanije Tomom Wolfom, čini se da je Biden godišnjicu savezničkog iskrcavanja na obale Francuske, koje se odigralo 6. juna 1944. godine, zamijenio s godišnjicom japanskog bombardiranja američke vojno-pomorske baze Pearl Harbour na Havajima, koje se odigralo 7. decembra 1941. godine.

Biden je rekao da je njegova matična država Delaware “proglasila našu nezavisnost 7. decembra. I to nije samo ‘Dan D’. “

Bidenov tim tvrdi da je pod ‘Danom D’ bivši potpredsjednik mislio na “Dan Delawarea”, piše Fox News.

“1933. godine, guverneri Delawarea proglasili su 7. decembar ‘Danom Delawarea’ u čast tog dana 1787., kada je Delaware postala prva država koja je ratificirala savezni Ustav, čime je Delaware prva država u Novoj naciji. “

Međutim, državne web stranice o Danu Delawarea ne spominju obljetnicu koja se naziva “Danom D”.

Ranije u srijedu, zamjenik direktora Trampove kampanje zadužen za komunikacije Zach Parkinson, tvitnuo je o Bidenovoj primjedbi za “Dan D” tokom razgovora s Wolfom, napisavši: “Sve je ovo pogrešno”.

“Delaware je svoju nezavisnost proglasio 15. juna, a ne 7. decembra (datum kada je ratificirao Ustav). ‘Dan D’ je bio 6. juna, a ne 7. decembra (to je datum napada na Pearl Harbor)”, napisao je Parkinson.

Sedamdesetsedmogodišnji Biden ima historiju gafova, uključujući i njegovu izjavu tokom radio intervjua prošle sedmice kada je kazao da oni afroamerički birači koji razmišljaju da glasaju za predsjednika Donalda Trampa u novembru “nisu crni”.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj