OKRUŽEN LJUDIMA S PRVE LINIJE U BORBI PROTIV ZARAZE: Papa predvodio molitvu za završetak pandemije korona virusa

Papa Franjo održao je posebnu molitvu za završetak pandemije korona virusa okružen ljudima s prve linije borbe protiv zarazne bolesti, koja se proširila cijelim svijetom.

Vatikan: Papa predvodio molitvu za završetak pandemije korona virusa

Papa Franjo je najveće molitveno okupljanje nakon restriktivnih mjera održao u subotu navečer. U vatikanskim vrtovima pridružili su mu se doktor, medicinska sestra, bolnički kapelan, farmaceut, novinar i službenik civilne zaštite.

Među više od sto papinih gostiju bili su i pacijent izliječen od COVID-19, rodbina preminulih za vrijeme epidemije u Italiji i roditelji djeteta rođenog za vrijeme vanrednog stanja.

U martu je Vatikan slijedio Italiju u uvođenju restriktivnih mjera i zaustavljanju svih javnih bogosluženja. Mnogi su na subotnjoj molitvi nosili zaštitne maske.

“Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom” tema je molitve krunice koju je predvodio papa Franjo iz Lurdske spilje u Vatikanskim vrtovima, povezanima s više marijanskih svetišta u cijelom svijetu. Sveti otac je pred Mariju stavio brojne brige i boli čovječanstva, koje je otežala pandemija korona virusa.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj