SRBIJANSKI PREDSJEDNIK NIJE ŠTEDIO NA OBEĆANJIMA: “Za godinu i po prestižemo Hrvatsku po BDP-u, a za šest po platama”

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, gostujući sinoć na televiziji Pink sa svojim sad već nadaleko poznatim korona-doktorom Branimirom Nestorovićem te njemu sklonim voditeljem s Happy televizije Milomirom Marićem, najavio je skoro prestizanje Hrvatske, prvo po BDP-u, a onda i po plaćama.

“Prestići ćemo Hrvatsku mnogo brže nego što smo očekivali”, rekao je Vučić. Potom je dao i konkretna obećanja. 

Za godinu i po dana prestići ćemo Hrvatsku po BDP-u, a za šest godina i po platama. Sve ostale zemlje regije odavno su iza nas”, izjavio je  predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema Vučićevim riječima, Srbija bi bez koronavirusa imala najveći rast u Evopi.

“Najveći dio građana se raduje uspjehu zemlje, ali ne možemo da se naviknemo da smo najuspješniji i moramo da kukamo. Uvijek sam bio protiv te politike kukanja. Izvoz IT sektora će za godinu i po dana prestići poljoprivredu. Mi moramo rasti i strukturno jačati poljoprivredu, obrazovanje i spremno ući u četvrtu industrijsku revoluciju”, rekao je Vučić.

Prema oficijelnim podacima, prosječna isplaćena neto plata u Hrvatskoj u 2019. godini iznosila je  862 eura, dok je prosječna neto plata u Srbiji u 2019. godini iznosila 468 eura.

Bruto domaći proizvod Hrvatske (BDP) u 2019. godini iznosio je ukupno 54 milijarde eura (13.270 eura po glavi stanovnika), a Srbije 46 milijardi eura (6.463 eura po glavi stanovnika).

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj