VIDEO: Tokom nasilnog protesta uhapšena kćerka gradonačelnika New Yorka

Dok gradonačelnik New York Cityja Bill de Blasio poziva na mir na ulicama ovog grada, čini se da je i njegova kćerka dio problema.

Mayor Bill De Blasio's Daughter Arrested During Manhattan Protests ...

Dvadesetpetogodišnja Chiara de Blasio je uhapšena u subotu naveče nakon što je njujorška policija okupljanje demonstranata na Menhetnu proglasila nelegalnim.

Kćerka gradonačelnika je lišena slobode zbog blokiranja saobraćaja i odbijanja naredbe da napusti lokaciju. Policijski izvori su za “New York Post” rekli da je uhapšena na mjestu paljenja policijskih automobila gdje su se sukobili demonstranti i policija.

Prilikom hapšenja Chiara nije rekla da je gradonačelnikova kćerka, ali je policiji dala adresu rezidencije. Vjeruje se da je uhapšena sat prije nego je gradonačelnik održao konferenciju za medije u kojima se zahvalio na mirnim protestima, ali i poručio da je “vrijeme da ljudi idu kućama”.

Nakon što je dobila naređenje da se pojavi na sudu Chiara je puštena na slobodu.

Protesti u New Yorku traju već nekoliko dana, a obilježili su ih nasilje i krađe. Mirna okupljanja, ali i neredi širom SAD-a posljedica su ubistva Georga Floyda koji je preminuo nakon što mu je policajac prilikom hapšenja koljenom pritiskao vrat.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj