DODIK SE SLAŽE SA ČAMPAROM: Radončić je bio od koristi i za BiH i za Republiku Srpsku!

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ostavka ministra sigurnosti u Vijeću ministara Fahrudina Radončića predstavlja obračun u okviru bošnjačke političke elite.

ewewewe

“Sam Radončić je rekao da je to problem migranata gdje postoji plan SDA. O tome smo mogli da čujemo na Predsjedništvu prije jedno mjesec dana i vidjelo se da tu nešto ne funkcioniše“, rekao je Dodik novinarima.

On je dodao da sada Vijeće ministara opet nije kompletno.

“To mjesto svakako pripada Bošnjacima, ali je neophodno, naravno, da se prođu sve provjere i procedure tog novog imena. Što se tiče Radončića, mislim da je on pokazivao jednu angažovanost daleko više nakon pogubnih posljedica na tom mjestu u prethodnom mandatu”, rekao je Dodik.

On je za Radončića rekao da je bio čovjek koji je prihvatao realno pozicioniranje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i da je obavljao konsultacije koje su bile od koristi i za BiH i za Republiku Srpsku.

“Pokušaćemo da nađemo nekog sličnog u tom pogledu i vjerujem da je to moguće”, zaključio je Dodik.

Ova zahvalnost vjerovatno je zaslužena Radončićevim medijskim angažmanom u odbrani ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, koja je dozvolila slijetanje aviona ruskih vazdušno-kosmičkih snaga na aerodrom u Banjoj Luci.

Radončića prvi pohvalio Čampara

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Fahrudin Radončić potvrdio je ranije danas u Sarajevu da će podnijeti ostavku na funkciju ministra zbog političke razlike u odnosu na neka strateška pitanja između SDA i SBB-a, poput pakistanskih migranata i afere “Respiratori”.

Podsjećamo, jutros je prvi Radončića pohvalio Aljoša Čampara, kazavši da je ‘on je jedan od rijetkih ministara koji se u vrijeme ove pandemije posvetio svom poslu i jako dobro ga odradio’.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] slične stavove o Radončiću dijeli i predsjednik SNSD-a Milorad […]

  2. […] Parlamentarne skupštine BiH. Sa dvojcem Zvizdić-Čampara složio se i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, kazavši da je Radončić ‘bio od koristi i za BiH i za Republiku […]

Komentiraj