OSAM NOVOZARAŽENIH! U bh. entitetu RS od posljedica koronavirusa preminule tri osobe

U posljednja 24 časa Institutu za javno zdravstvo RS-a prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa.

U RS-u do sada 17 osoba preminulo od koronavirusa, oporavila se 251

“Radi se o dva muškarca i jednoj ženi, svi starije životne dobi iz Mrkonjić Grada, Teslića i Prnjavora, sa hroničnim udruženim oboljenjima”, navodi se u saopštenju iz Instituta za javno zdravstvo RS.

U posljednja 24 časa u Institutu, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 395 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod osam osoba u entitetu RS.

Radi se o tri ženske i pet muških osoba, od kojih su dvije mlađe, četiri srednje i dvije starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta četiri osobe su iz Banjaluke, dvije iz Prijedora i po jedna iz Gradiške i Gacka.

“Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.430 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 114 osoba kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus”, stoji u saopštenju.

Oporavilo se ukupno 952 osoba, a testirano je ukupno 28.006 osoba.

“Ukupan broj hospitalizovanih je 95, u Univerzitetsko kliničkom centru RS 32, a u opštim bolnicama 63”, navodi se u saopštenju.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 23 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je u izolaciji sedam pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan s blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 82.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.135 osoba, a nadzor je završen kod 34.243 osoba.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj