DVIJE OSOBE PREMINULE: U BIH registrovano 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Na području Federacije u posljednja 24 sata zabilježena su 23 nova slučaja osoba pozitivnih na COVID-19. Trinaest osoba je iz Tešnja, devet iz Živinica, a jedna iz Kiseljaka.

UŽIVO: Prvi slučaj zaraze virusom u Goraždu, ukupno 64 oboljele ...

Iako se činilo da se situacija u Tešnju polako smiruje, ova općina je sa 13 novozaraženih postala treći najpogođeniji grad koronavirusom u Bosni i Hercegovini.

Na području Tuzlanskog kantona registrovano je devet novih pozitivnih slučajeva. Od 162 testirane osobe, utvrđeno je prisustvo COVID-19 virusa kod četiri žene i tri muškarca srednje dobi, te dva djeteta. Svi su u vezi sa porodičnim klasterom u Živinicama u kojem je, do sada, registrovana 17 pozitivnih slučajeva.

Na potručju TK-a trenutno je 27 osoba pozitivno na koronavirus. Do sada je najviše potvrđenih slučajeva u Banjoj Luci, zatim u Maglaju. Ukupno se u našoj državi oporavilo 2 hiljade 19 osoba, dok je njih 156 završilo smrtnim ishodom.

U RS-u još 14 pozitivnih na koronavirus, dvije osobe preminule

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u entitetu Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 398 laboratorijskih uzorka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 14 osoba u ovom entitetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Radi se o devet muških i pet ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe i 10 srednje životne dobi. Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Prijedora i Šamca, po dvije iz Zvornika, Modriče i Doboja i po jedna iz Banjaluke i Dervente.

“U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog koronavirus. Radi se o ženi srednje životne dobi iz Gradiške, s hroničnim udruženim oboljenjima”, navodi se u saopštenju iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Također, preminuo je i 57-godišnji muškarac iz Doboja.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj