ODLIČNE VIJESTI ZA PREDSJEDNIKA TRAMPA! Republikanska ratna struja, George Bush i Colin Powell, nakon što su glasali za Hillary Clinton 2016. godine, sada podržali Bidena!

Nekadašnji državni tajnik i načelnik združenog štaba američkih oružanih snaga Colin Powell u nedjelju je rekao da će glasati za demokratu Joea Bidena kao prvi istaknuti republikanac koji je javno podržao suparnika Donalda Trampa prije predsjdničkih izbora.

TRAMP123456

Powell, koji je zapovijedao američkom vojskom za vrijeme Zaljevskog rata 1991. u doba republikanskog predsjednika Georgea H.W. Busha, a poslije vodio ministarstvo vanjskih poslova u mandatu Georgea W. Busha, rekao je da je Tramp “nedjelotvoran” i da se stanje samo pogoršalo otkad je on preuzeo dužnost.

“Ni na koji način ove godine ne mogu podržati predsjednika Trampa”, rekao je u jednom intervjuu Powell koji nije glasao ni 2016. za Trampa. Upitan bi li glasao za Bidena, odgovorio je: “Glasat ću za njega”.

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, George W. Bush, također neće ove godine na izborima podržati republikanskog kandidata i aktuelnog predsjednika Donalda Trampa, piše New York Times. I dalje nejasno da li to znači da će njegov glas pripasti demokratskom kandidatu, bivšem potpredsjedniku SAD-a Joeu Bidenu. Bush je 2016. godine podržao Hillary Clinton protiv Trampa.

Ovo je odlična vijest za predsjednika Donalda Trampa, budući da republikanski dvojac Bush-Powell ima očajnu reputaciju među američkim građanima prije svega zbog njihovih laži iznesenih u osvit američke invazije na Irak, kada su nedvosmisleno tvrdili da irački diktator Saddam Hussein posjeduje oružje za masovno uništenje.

Pored toga, George W. Bush je zaslužan i za početak ‘globalnog rata protiv terorizma’, zahvaljujući kojem su se izrodile stotine terorističkih organizacija širom svijeta, ali i kataklizma zvana ‘arapsko proljeće’. Politika intervencionizma iz Bushove ere rezultirala je slabljenjem američke privrede, ali i urušavanjem ugleda SAD-a u svijetu, dok su milioni nedužnoih ljudi širom Bliskog istoka nedužni stradali, a njihove države su uništene.

Colin Powell je danas dao patetičan intervju za lažne vijesti CNN“, tvitnuo je predsjednik Tramp, prenosi Fox News. „U svoje je vrijeme je bio slabić i izdao je sve i svakoga – puno je štete napravio SAD-u. Također, potpuno je pogriješio je u vezi s „oružjem za masovno uništenje“, a znate li koliko nas je ta greška koštala? Tužno! Samo negativna pitanja su ga pitali.”

Ovo nije prvi put da predsjednik Tramp spominje invaziju na Irak kada kritikuje dužnosnike iz vremena administracije predsjednika Busha. Tramp je 2018. na Hill TV-u izjavio da je „odlazak na Bliski Istok“ u to vrijeme bila „najgora pojedinačna greška ikada napravljena u historiji naše zemlje“.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj