Igrači izražavaju nezadovoljstvo zbog nekih protokola NBA lige

Nisu svi NBA igrači oduševljeni idejom da se sezona nastavi na Floridi, javlja u srijedu ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski.

Zbog toga udruga igrača (NBPA) radi na postizanju sporazuma koji će omogućiti igračima da, ako to žele, preskoče nastavak sezone bez posljedica.

Konferencijski poziv na kojem je sudjelovalo 50 igrača pokazalo je da neki od njih izražavaju zabrinutost zbog protokola određenog za nastavak sezone u Walt Disney World Resortu blizu Orlando.

To je osobito izraženo među igračima u momčadima za koje se smatra da nemaju izgleda da se plasiraju u završnicu NBA lige, tvrdi Wojnarowski.

Igrači su jednako zabrinuti i zbog pandemije koronavirusa od kojeg je u SAD-u prema zadnjim podacima više do dva milijuna ljudi zaraženo i zbog prosvjeda diljem zemlje izazvanih smrću Georgea Floyda.

Trening kamp na Floridi trebao bi krenuti sredinom srpnja za 22 momčadi koje su bile u poziciji za završnicu u ožujku kada je sezona prekinuta zbog koronavirusa.

Među točkama protokola koje izazivaju nezadovoljstvo je činjenica da posjetitelji neće moći ući u kompleks do kraja prvog kruga doigravanja, znači gotovo sedam tjedana nakon što igrači stignu u Disney World. Osim toga, igrači koji napuste Disney World morat će u desetodnevnu karantenu.

Wojnarowski piše i da bi igrači mogli biti podvrgnuti liječničkom pregledu koji bi im donio klasifikaciju da su visoko rizični za obolijevanje od COVID-19, što bi im omogućilo dopuštenje da ostanu doma. Oni koji ne budu imali liječničku potvrdu mogu se odlučiti ostati kod kuće, ali za to ne bi dobili plaću za osam zadnjih utakmica regularnog dijela sezone.

ESPN prenosi, pozivajući se na pouzdane izvore, da će momčadima biti dopušteno zvati zamjenske igrače umjesto onih koji se odluče ostati kod kuće. Također, oni igrači iz rostera koji su zamijenjeni jer su se ozlijedili ili su bili zaraženi koronavirusom navodno neće smjeti moći nastaviti sezonu, javlja ESPN.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj