PREDSJEDNIK TRAMP KAZAO KAKO JE NASILJE NAD CRNCIMA SRAMOTNO TE IZNIO PRIJEDLOG: ‘Mislim da se treba zabraniti zahvat gušenja’

Američki predsjednik Donald Tramp u petak je rekao kako bi volio da se zahvati gušenja u većini slučajeva zabrane, iako je sugerirao da bi ta metoda bila razumljiva u slučajevima jedan-na-jedan.

tramp.jpg

“Ne volim zahvate gušenja, no nekada, kad ste sami i borite se protiv nekoga, teško je“, rekao je američki predsjednik u razgovoru za Fox News. “Mislim da bi bilo jako dobro da se, općenito govoreći, to zabrani“, dodao je.

Trampova izjava dolazi nakon što je 25. maja prilikom takvog zahvata u Minneapolisu preminuo afroamerikanac George Floyd, što je potaknulo prosvjede diljem Sjedinjenih Država, ali i u svijetu.

Suosjećajne, ali snažne snage sigurnosti

Dio republikanaca u Kongresu podržava mjere koje predlažu demokrate, poput zabrane zahvata gušanja i reformu sistema imuniteta za policajce koji sprječava da budu kažnjeni kad prekorače ovlasti.

“Mislim da je to sramota i mora prestati“, rekao je Tramp o policijskom nasilju nad crnačkim stanovništvom. Dodao je da poneka “truhla jabuke“ ne smije uništiti ugled koji imaju policajci koji “se jako dobro brinu za nas“.

Predsjednik Tramp je u razgovoru zaključio kako želi “veoma suosjećajne, ali snažne snage sigurnosti“.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj