DONALD TRAMP DANAS SLAVI 74. ROĐENDAN! Ove činjenice vjerovatno niste znali o američkom predsjedniku!

Američki predsjednik Donald Tramp danas slavi 74. rođendan.

PREDSJEDNIK TRAMP UPUTIO RAMAZANSKU ČESTITKU: Islamska vjera ...

S obzirom na to da su mediji uvijek bili okupirani njegovim izjavama i odlukama, mnogi ne znaju previše o njegovom privatnom životu i ličnim osobinama. Donosimo vam deset zanimljivih stvari o Donaldu Trampu koje vjerovatno niste znali.

Nema poroke

Tramp nikada nije pušio cigarete niti pio alkohol. Kada je bio mlad, njegov stariji brat Fred, koji je bio alkoholičar mnogo godina, savjetovao je mlađem bratu Donaldu da nikada ne proba ni alkohol ni cigarete. Fred je na kraju umro zbog ovisnosti 1981. godine.

Kladio se s vlasnikom WWE na “kečere”

Tramp je ljubitelj WWE hrvanja, odnosno „kečera“. Jednom prilikom 2007. godine je napravio opkladu s vlasnikom WWE korporacije Vinsom Mekmejhonom (Vince McMahon). Izabrali su po jednog hrvača i kladili se ko će pobijediti. Onaj čiji hrvač izgubi u dvoboju morao je izbrijati glavu. Tramp je pobijedio, a Mekmejhon je obrijao glavu.

Ima zvijezdu na stazi slavnih u Holivudu

Tramp ima svoju zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih. Nju je dobio 2007. godine za ulogu u produciranju TV emisije „Pripravnik” (The Apprentice). Njegovu zvijezdu su huligani nekoliko puta uništavali.

Kao tinejdžer bio u vojnoj akademiji

Oduvijek je bio buran i agresivnog karaktera. Kada je imao 13 godina, roditelji su ga poslali u njujoršku vojnu akademiju kako bi se naučio disciplini.

Brak s Melanijom treći po redu

Njegova supruga je Melanija Tramp, Slovenka, a prije nje se ženio još dva puta. Od 1977. do 1992. godine je bio oženjen bivšom češkom skijašicom Ivanom Zelničkovom, koju je poslije varao s glumicom Marlom Mejpls (Maples). Njih dvije su se sukobile na skijalištu u Aspenu 1991. godine. Nakon razvoda sa Zelničkovom, 1993. godine se oženio upravo Marlom Mejpls, a razveli su se šest godina poslije.

Brza i nezdrava hrana

Prema najnovijim fizičkim podacima, Donald Trump je težak nešto preko 110 kilograma, što je medicinski prekomjerno. Ljekar Bijele kuće napominje da je predsjednik i pored toga, dobrog zdravlja.

Kritičari optužuju Trumpa za nezdrav način ishrane, koja uglavnom uključuje obroke od mljevenog mesa, odreske i brzu hranu, zajedno sa obilnim količinama dijetalnog soka.

Trump nije oduvijek jeo tako. U svojoj knjizi iz 2004. godine “Misli kao milijarder”, reklamirao je takozvanu dijetu Mar-A-Lago, za koju je smatra da mu je “spasila struk”. Obuhvatala je zdravu, svežu i minimalno prerađenu hranu poput povrća na pari.

Izgleda da su se stvari promijenile u kampanji tokom 2016. godine, kada se Tramp oslanjao na “Burger King”, “McDonald’s” i “KFC”. Po njegovim riječima, nije se radilo samo o ukusu i vremenu, već i higijeni.

Hronično kratko spava

Još jedna Trampova osobina koja ide u suprotnost sa uobičajenim medicinskim preporukama je njegovo neobično spavanje. Mlađi Tramp rekao je u intervjuu 1990. godine da spava ne više od četiri sata dnevno – i očigledno je vjerovao da mu to pruža konkurentnu prednost u poslu.

– Imam prijatelje kojima treba dvanaest sati u noći i kažem im da su u velikom nepovoljnom položaju u vezi sa igranjem igre – prepričao je.

To se nije promenilo kada je postao predsjednik: Trump je otkrio da obično ide u krevet u jedan ujutru, a da se budi se u 05:00 da jede, čita novine i gleda televiziju.

Njegov ljekar je to potvrdio i novinarima.

– Vjerovatno je takav cijeli svoj život. On je samo jedan od onih ljudi kojima jednostavno nije potrebno puno sna – rekao je doktor Roni Jackson u januaru 2018. godine.

Pretjerano pedantan

Tramp je germafob, opsjednut je čistoćom ruku i nerado se rukuje s ljudima. Kada to mora učiniti, evidentno je da ima interesantnu naviku da drugu osobu brzo povlači za ruku prema sebi.

Zaljubljenik u ragbi, bio vlasnik tima

Tramp nikada nije odustao od svojih snova o ragbiju. U srednjoj školi je aktivno igrao ragbi. Sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća kupio je ekipu Nju Džersi Generals koja je igrala državnu ragbi ligu. Međutim, nije je uspješno vodio, da bi se na kraju ova ekipa ugasila.

Pravljenje frizure

Ono što je zaista zanimljivo i mnogima predmet šale je Trampova frizura. Ona je, inače, drugačija nego kada se on pojavi u javnosti. Tramp ima visoke zaliske, skoro do pola tjemena. Frizuru pravi svako jutro tako što fenira kosu prema naprijed, a zatim je začešlja. Prilikom njegovog gostovanja u američkoj emisiji „The Tonight Show“ dopustio je voditelju emisije Džimiju Falonu (Jimmy Fallon) da mu rukom raščupa kosu. Tu se mogla vidjeti Trampova stvarna frizura.

U intervjuu 2004. godine biznismen je rekao da mu je vjerenica Melanija sređivala firuzru.

Morate joj zaista vjerovati. I usput, ona je mnogo umjetnija nego što bi moja kosa pokazala. Ali ona vjeruje da, ako vam se nešto dopada takvo kakvo jeste, treba to ostaviti. Ne zamara se mnogo sa kosom.

Ipak, mnogi smatraju da danas ide u “L’apartment”, salon preko puta “Tramp tornja”.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj