VIDEO: Odgođen početak prikazivanja filmova “Tenet” i “Wonder Woman 1984”

Iako se smatralo da će svjetska premijera novog filma Christophera Nolana „Tenet“ zakazana za 17. jula označiti i veliki povratak publike u kina, to se tada neće dogoditi.

Naime, kompanija Warner Bros. odlučila je pomaknuti premijeru svog 200 milijuna dolara vrijednog filma za dvije sedmice kasnije odnosno za 31. jusli. Znak je to da većina kino dvorana u Americi, ali i diljem svijeta neće biti otvorena do sredine jula pod uvjetima pod kojim su funkcionirali prije pandemije koronavirusa te je stoga datum početka kino prikazivanja odgođen.

Čim je objavljena ta vijest, slijedila je i ona o novom datumu početka prikazivanja trilera „Unhinged“ sa Russellom Croweom u glavnoj ulozi. Početak prikazivanja tog filma pomaknut je s 1. jula na 10. juli. Lančana reakcija pomicanja početaka prikazivanja nastavljena je koji sat kasnije kada je kompanija Warner Bros objavila da se film „Wonder Woman 1984“ neće pojaviti u kinima 14. augusta već 2. oktobra. To je druga odgoda za taj film koji je isprva bio predviđen za prikazivanje 5. juna, da bi zbog pandemije koronavirusa bio pomaknut za 14. augusta a sada za 2. oktobra.

Što se tiče radnje filma „Tenet“ malo je toga poznato a prema do sada objavljenim foršpanima vidi se radi o špijunskom trileru u kojem John David Washington glumi čovjeka koji treba spriječiti još jedan svjetski rat.

Pored njega, u filmu glume Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh i Michael Caine. “Wonder Woman 1984” je nastavak hita iz 2017. godine “Wonder Woman” i prati Dianu Prince (Gal Gadot), ratnicu koja se sukobljava s dva neprijatelja – Maxwellom Lordom (Pedro Pascal) i Cheetah (Kristen Wiig) – a istovremeno će se ujediniti sa starom ljubavi Steveom Trevorom (Chris Pine). U ostalim ulogama Robin Wright i Connie Nielsen.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj