Oboren 5G svjetski rekord: Najbrži protok podataka ostvaren je u SAD-u

Poznati finski proizvođač mobilnih uređaja i telekomunikacijske opreme Nokia, objavio je da je prošlog mjeseca postigao najveću do sad izmjerenu 5G brzinu prijenosa podataka u okviru svoje OTA (Over-the-Air) mreže u Dallasu, u američkoj državi Texas.

Šta je 5G mreža, kako radi, koje su joj prednosti, a koje mane ...

Iz Nokije su izjavili da su najveće 5G brzine prijenosa postignute na testu dostigle 4,7 Gbps, uz korištenje standardnog komercijalnog kompanijskog softvera.

Tvrtka je na testu koristila komercijalne valove 5G spektra od 800MHz i dualnu konektivnost (Dual Connectivity – EN-DC). To je uređajima omogućilo simultano povezivanje na 5G i LTE mreže, kao i odašiljanje i prijem podataka kroz obje mreže.

Test je pokazao da uređaji mogu postići veći protok podataka, nego kad su povezani pojedinačno na 5G ili LTE mreže. Brzine se skupa postižu na 5G i klasičnim konfiguracijama niske frekvencije, piše Express Computer.

Testovi su provedeni na standardnoj opremi instaliranoj u bazne stanice glavnih telekomunikacijskih operatera u SAD-u.

“Ovo je vrlo važan i značajan kamen temeljac u razvoju 5G mreže i usluga u SAD-u, pogotovo u ovo vrijeme kad su povezivost i njeni kapaciteti od vitalnog značaja. To pokazuje povjerenje operatera, kao i napredak koji smo postigli kako bi omogućili najbolju 5G uslugu korisnicima” – istaknuo je predsjednik Nokije zadužen za mobilne mreže Tommi Uitto.

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

  1. SVE TO CE DOCI NA NAPLATU! JEDNA SUNCAN DAN…

    Reply

Komentiraj