POSLJEDICA RESTRIKTIVNIH MJERA: Broj putnika na Aerodromu u Frankfurtu smanjen za 95,6 odsto

Prestižni Aerodrom u Frankfurtu u maju je ostvario pad prometa putnika za 95,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a to je posljedica restriktivnih mjera koje su uvođene tokom pandemije KOVID-19.

Iz Kompanije Fraport, koja upravlja frankfurtskim aerodromom, saopštili su da je tokom proteklog mjeseca aerodromska usluga pružena za 272.826 putnika, što je za 95,6 odsto manje od broja putnika koji su koristili usluge aerodroma u maju 2019. godine.

U saopštenju su naveli da je frankfurtski aerodrom u prvih pet mjeseci ove godine primio ukupno 11.578.437 putnika, što je za 57,2 odsto manje od broja putnika koje je taj njemački aerodrom primio u prvih pet mjeseci 2019. godine.

Restriktivne mjere uvođene tokom globalne pandemije KOVID-19 imaju dalekosežne ekonomske posljedice, što je rezultiralo i time da je aerodrom u Frankfurtu u prvih pet mjeseci ostvario za 14 odsto manji transport roba u odnosu na isti period prošle godine.

Kompanija Fraport upravlja i aerodromom “Si” u Kini , a i taj aerodrom je u maju ostvario smanjenje broja putnika za 44,4 odsto.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj