Kristen Stewart glumit će princezu Dianu u filmu “Spencer”

Pablo Larraín čileanski je redatelj koji je postao poznat u Hollywoodu nakon što je 2016. godine režirao film „Jackie“, biografski film o Jacqueline Kennedy s Natalie Portman u glavnoj ulozi.

Film je bio nominiran u tri kategorije za nagradu Oscar što je Larraínu ostavilo otvorena vrata Hollywooda.

Ovog puta, on se odlučio na film “Spencer” o princezi Diani koji će se baviti početkom devedesetih godina kada je Lady Di shvatila da njezin brak s princom Charlesom ne funkcionira i da ga treba napustiti. Lady Di u filmu će glumiti Kristen Stewart a scenarij za film napisao je Steven Knight, poznat kao autor serija „Taboo“ i „Peaky Blinders“.

Larraín kaže kako je kao klinac odrastao na bajkama, pa i onima o princu i princezi ali da je priča o Charlesu i Diani sušta suprotnost tim pričama. „Svi smo mi odrastali čitajući bajke. Obično princ dođe i nađe princezu, zaprosi je i na kraju ona postane kraljica. To je bajka. Kada netko odluči kako neće postati kraljica i kaže ‘ja ću biti svoja’ onda je to velika odluka koja izokreće bajku naopako. Bio sam iznenađen odlukom princeze Diane, mora da je bilo teško donijeti takvu odluku. Ta se tema nalazi u središtu mog filma“, izjavio je Larraín.

Govoreći o tome zašto je odabrao Kristen Stewart za ulogu princeze Diane, Larraín je rekao kako je ona vrlo misteriozna, vrlo osjetljiva ali i vrlo snažna osoba, a to je ono što je tražio od glumice. On je dodao kako se film neće baviti smrću princeze Diane ali će se baviti odnosom s princom Charlesom te ljubavi spram sinova Williamom i Harryjem. „Odlučili smo se baviti  pričom o identitetu, o tome kako to žena odluči da neće biti kraljica. Ona je žena koja je to odlučila i shvatila da želi biti onakva žena kakva je bila prije no što je upoznala Charlesa“, objasnio je Larrain.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj