OVU BOLEST MOŽEMO NAZVATI ‘KUNG FLU’: Nakon tromjesečne pauze, Tramp se vratio u kampanju i održao veliki miting u Tulsi!

Američki predsjednik Donald Tramp, u subotu navečer, vratio se na stazu ranije započete predizborne kampanje na skupu pred hiljadama pristaša u Tulsi, gdje je u vatrenom govoru ismijavao demokratskog suparnika Joea Bidena, kritizirajući one koji ruše spomenike kontroverznim historijskim ličnostima i negodujući zbog onog što je opisao kao demonstracije „katastrofe“ u Seattlu.

tramp-kung-flu

Prvi skup koji je održan u prvih nekoliko mjeseci, dolazi usljed dugotrajne zabrinutosti zbog pandemije koronavirusa i protesta širom zemlje zbog rasne nepravde poslije smrti Georgea Floyda. Pred oduševljenom gromoglasnom publikom, predsjednik Tramp je poslao jasnu poruku o “redu i zakonu” kao odgovoru na one proteste koji budu eskalirali u nasilje, piše Fox News.

On se posebno osvrnuo na okupaciju nekoliko blokova u Seattlu od strane ljevičarskih demonstranata, koji pokrivaju napušteno policijsko područje, rekavši da je to primjer “radikalne ljevice”. Okupatori, koje je predsjednik opisao kao “anarhiste”, nazivaju svoje područje Capitol Hill okupiran prosvjedom ili CHOP.

“Ne pričamo o nekom malom mjestu, govorimo o Seattlu”, rekao je Tramp, kritizirajući demokratske dužnosnike u Seattlu i državi Washington. Rekao je da “bilo kada želi, sigurnosne snage mogu tamo ući i riješiti to pitanje za sat ili manje”. Ali, nastavio je: “Možda nisam u pravu, ali vjerovatno je bolje da samo gledamo tu katastrofu.” Rekao je da mu je kongresmen na letu za miting rekao da ne bi trebao ulaziti u ‘razbijanje’ okupacije CHOP-a kako bi ljudi mogli vidjeti “što će radikalni lijevi demokrati učiniti našoj zemlji” ako dođu na vlast.

Predsjednik Tramp “radikale” koji su posljednjih dana rušili statue Thomasa Jeffersona i Christophera Columba i rekao da je potrebno donijeti zakon kojim će za spaljivanje američke zastave biti zaprijećena kazna od godinu dana zatvora.

“Nesretna ljevičarska rulja pokušava uništiti našu historiju, oskrnaviti naše spomenike, Oni ruše naše statue te kažnjavaju i progone sve koji ne udovoljavaju njihovim zahtjevima za apsolutnom i potpunom kontrolom”, poručio je Tramp.

“Da li se želite klanjati pred ljevičarskom ruljom ili se želite visoko uzdići kao Amerikanci?”, pitao je u jednom trenutku.

“Danas stojim pred vama kako bismo potvrdili da je tiha većina jača nego ikad prije”, rekao je Tramp ošamućenoj gomili u Tulsi, Oklavi.

Pet mjeseci od sada mi ćemo pobijediti Pospanog Joea. On neće moći proći kroz sve ove ljude“, rekao je pokazujući prema areni.

Predsjednik Tramp je opisao Joea Bidena, 77-godišnjeg bivšeg potpredsjednika i dugogodišnjeg senatora Delawarea, kako se mentalno raspada i istovremeno prihvaća više ljevičarskih članova Demokratske stranke, dok je istovremeno član Washingtonskog establišmenta.

Kada god zagusti, Biden će uvijek pobjeći u bunker radikalne ljevice“, rekao je Tramp, piše The Hill.

Predsjednik je rekao da je njegovo upravljanje krizom tokom pandemije bilo “fenomenalno”. Testiranja je nazvao “mačem s dvije oštrice” te kazao da je već uputio pomoćnike da “usporavaju testiranje”, što je kasnije iz Bijele kuće prokomentirano kao ‘očita šala predsjednika’. Donald Tramp je kazao da je svojim ranijim mjerama spasio hiljade života, ali da mu zbog tog dobro obavljenog posla ‘niko nikad neće salutirati’.

“Ta bolest, bez sumnje, ima više imena nego bilo koja bolest u historiji. Mogu imenovati – ‘Kung flu’ (Kung gripa)”, kazao je Tramp, govoreći o novom koronavirusu koji je ranije nazivao ‘kineskim virusom’.

Subotnji skup je okarakterisan kao Trampov veliki povratak nakon više od tri mjeseca pauze zbog pandemije. Predsjednikov izborni štab se pohvalio da je za događaj u Tulsi zatraženo više od milion karata, što je pokazatelj entuzijazma za koji su osjećali da prevladava čak i ako je samo mali dio njih mogao lično prisustvovati.

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj