UBJEDLJIVA POBJEDA SNS-a NA IZBORIMA U SRBIJI! Vučić: Dobili smo više od dva miliona glasova

“Srpska napredna stranka osvojila je više od 2 miliona glasova na današnjim parlamentarnim izborima”, saopštio je predsjednik ove stranke Aleksandar Vučić u sjedištu stranke na Novom Beogradu. Vučić je istakao da su dobili povjerenje trenutno 63,4 odsto, ali da se sa nevažećim listićim, Kosovom i neobrađenim mjestima očekuje i 65 odsto.

Vučić proglasio pobjedu na izborima: Dobili smo više od dva miliona glasova

Rezultati Ipsosa i Cesida na osnovu 89,1 odsto obrađenog uzorka: SNS: 62,6 odsto, SPS-JS: 10,8 odsto, SPAS: 4,2 odsto, POKS: 2,7 odsto, Suverenisti: 2,6 odsto, Metla: 2,4 odsto, SRS: 2,0 odsto, SVM: 2,3 odsto, PSG: 1,8 odsto, Zavetnici: 1,6 odsto, Zdravo da pobedi: 0.9 odsto, UDS: 1 odsto.

Prevedeno u mandate SNS bi trebao dobiti 180 od 250 zastupnika u parlamentu, prema neslužbenim rezultatima.

Zatupničke mandate osvojile su i sve četiri izborne liste nacionalnih manjina – Savez vojvođanskih Mađara (2,3 posto glasova), Albanska demokratska alternativa (1,0 posto), lista koju predvodi Muamer Zukorlić (0,9 posto) i Stranka demokratske akcije Sandžaka (0,6 posto).

U središtu SNS-a Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare proglasio je izbornu pobjedu koja se proslavila i uz trubače.

Vučić proglasio pobjedu na izborima

“U politici sam dugo, ali nikada ovakav trenutak nisam doživio. Večeras smo dobili ogromno povjerenje naroda u uslovima kada je malo u ko to vjerovao i dobili smo veliko upozorenje naroda da moramo da budemo još odgovorniji, marljiviji i da moramo da napravimo najbolje moguće rezultate za naš narod”, kazao je Vučić i dodao: 

“Pobijedili smo svuda gdje smo gubili. Pobijedili smo u svakom mjestu u inostranstvu. Pobijedili smo strahovito ubjedljivo. U Republici Srpskoj smo dobili 90 odsto glasova, a izašlo je 87 odsto glasača. Pobijedili smo u Čikagu, Bernu, Moskvi, Sočiju. Jedino što ne možemo da kažemo koliko smo osvojili na Kosovu i Metohiji gdje je bio i najveći izlaz“, rekao je Vučić.

Govoreći o formiranju nove Vlade, Vučić je najavio da će uzimati ljude i sa lista koje nisu prešle cenzus i pokušati da izgrade vladu koja će donositi ključne odluke i imati još širi konsenzus.

“Pokušat ćemo da ubrzamo evropski put, ići u dodatne reforme i važno je da ubrzamo evropski put, ali i da čuvamo prijatelje koji su bili sa nama i u vrijeme korone i kad je trebalo podržati teritorijalni integritet Srbije”, rekao je Vučić.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj