OPOZICIJA ME SE ŽELI RIJEŠITI! Plenković ne želi ići u samoizolaciju uprkos kontaktima sa zaraženim osobama!

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u utorak kako zna da u SDP-u žele da predsjednik te stranke Davor Bernardić izbjegne predizborno sučeljavanje s njim te ga se zato žele riješiti samoizolacijom, “ali taj film neće gledati”.

Plenković ne želi ići u samoizolaciju

U vezi s porukom iz SDP-a da je nakon što je bio na teniskom turniru u Zadru trebao ići u samoizolaciju, Plenković je rekao da taj film neće gledati.

“Znam da oni vape za tim da njihov predsjednik ne mora doći na sučeljavanje, a pobjegao je jednom, valjda bi htjeli da kroz samoizolaciju to riješe, no taj film neće gledati.

Čudi me to od liječnika, malo me iznenadilo, mislio sam da zna što su naputci i kriteriji HZJZ-a, ali neka ih gospodin Saša Srića malo bolje prouči pa će biti kredibilniji u svojim javnim nastupima”, rekao je.

Dr. Saša Srića je pulmolog u zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti Jordanovcu i koordinator za zdravstvenu politiku SDP-a, a danas je rekao da bi premijer trebao biti primjer građanima i staviti se se u samoizolaciju.

I dr. Srića i Plenković izjave su dali prije nego li je iz Beograda potvrđeno da je i Novak Đoković zaražen Covid-19.

Na ponovljeno pitanje smatra li da se Bernardić pokušava izvući iz sučeljavanja Plenković je odgovorio: “A što bi drugo bila poruka ako me hoće staviti u samoizolaciju?”

“Što drugo znači izbjeći sučeljavanje na HRT-u dva dana prije početka kampanje? Koja je to poruka, je li to poruka samopouzdanja, samouvjerenosti, uvjerenosti da će on preuzeti odgovornost?” rekao je Plenković odgovarajući na pitanje smatra li da ga se Bernardić boji.

“Mislim da je na taj način poslao jasnu poruku od kakvog je materijala sazdan, krhkog”, dodao je Plenković, a na pitanje ima li Bernardić kapaciteta za vođenje Vlade odgovorio je da pitaju njegove kolege i da će se o tome pitati birače.

Na upit boji li se da će u nekim izbornim jedinicama HDZ izgubiti izbornu prednost, Plenković je odgovorio kako se ne boji te da imaju golema postignuća u prošlom mandatu.

“Ne vidim što bi to ljudi koji su, hajdemo reći, sada u nekim opcijama, koje su navodno malo desnije od HDZ-a mogli naći u njihovim kandidatima, a da ne mogu naći na listama HDZ-a ili pak u odnosu prema Domovinskom ratu”, istaknuo je.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković posjetio je u utorak s kandidatima za 7. izbornu jedinicu Bakar, Delnice, Ravnu Goru i Ogulin, a popodne će biti u Zaprešiću na predstavljanju kandidata s liste HDZ-a.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj