(FOTO/VIDEO) DRUŠTVENIM MREŽAMA ŠIRE SE STRAVIČNE SLIKE: Situacija u Novom Pazaru i Tutinu haotična, pacijenata sve više, osoblja i lijekova sve manje!

Broj oboljelih u Novom Pazaru i  Tutinu u stalnom je porastu a iz tih gradova stižu vapaji za pomoć.

Prema informacijama koje stižu iz minuta u minut zdravstveni radnici u tim gradovima su na izmaku snaga, nedostaje medicinske opreme, smještajni u  kapaciteti u bolnicama su apsolutno popunjeni pa su pacijenti smješteni i na hodnicima. 

Informacija da je  Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara izdao naredbu o nabavci 20 limenih sanduka i 200 vreća za posmrtne ostatke, izazvao je uznemirenje kod građanja i nove spekulacije o broju zaraženih i umrlih.

Video materijali i fotografije na Facebooku koje postavljaju građani prikazuju zaista potresne prizore. Na jednom videu se pokazuje čak i tabla sa velikim brojem smrtovnica.

Pacijenti leže po hodnicima:

Na društvenim mrežama pojavljuju se fotografije, a neke su uznemirujućeg sadržaja:

image
Uznemirujuće fotografije preminulih

U Novom Pazaru trenutrno je preko 500 oboljelih. Štab za vanredne situacije Novog Pazara u subotu je usvojio odluku o zatvaranju svih zabavnih parkova za djecu, skraćenja radnog vremena do 19 sati svih trgovina, frizerskih salona, pekara, mesnica i ostalih uslužno-zanatskih objekata.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Novi Pazar, u tom gradu je u subotu i nedelju testirano 158 lica od kojih je čak 70 pozitivno na virus Covid-19.

Ukupan broj zaraženih u Novom Pazaru porastao je na 467, dok ih je u Tutinu 91.

Do nedjelje je testirano 4.398 lica, a od tog broja 578 je bilo pozitivno na koronavirus.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj