VIDEO: Objavljen prvi trailer za biografski film “Respect” o Arethi Franklin

Da je Jennifer Hudson briljantna pjevačica moglo se vidjeti još 2006. godine kada je glumila u svom prvom filmu „Dreamgirls“ u kojem je glavnu ulogu imala Beyonce. Rezultat toga je bio osvojen i Zlatni globus i Oscar za tu (sporednu) ulogu.

RESPECT Official Trailer TEASER (2020) Jennifer Hudson, Aretha ...

Zato i ne čudi što je upravo ona odabrana za glavnu ulogu u filmu „Respect“, biografskoj priči o slavnoj pjevačici Arethi Franklin koja je preminula 2018. godine. Upravo objavljeni foršpan filma to potvrđuje.

Redateljica filma koji u kina stiže za Božić je Liesl Tommy kojoj je ovo filmski debi. Poznata je kao kazališna redateljica, ujedno prva tamnoputa osoba (rođena je u Južnoj Africi koja je bila nominirana za nagradu Tony za najbolju režiju i to predstavu „Eclipsed“.

2016. godine. Scenarij su napisale Callie Khouri (osvajačica Oscara za scenarij filma „Thelma & Louise“) i  Tracey Scott Wilson a pored Jennifer Hudson u filmu glume Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Tituss Burgess, Marc Maron, Kimberly Scott, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Heather Headley, Skye Dakota Turner, Tate Donovan i Mary J. Blige.

Aretha Franklin umrla je u 76. godini od raka gušterače a sve do smrti bila je uključena u produkciju ovog filma. Tijekom karijere čak je 44 puta bila nominirana za nagradu Grammy a 18 pute je tu nagradu i osvojila.

Poznata je i pod nadimkom „Kraljica soula“ a njezina popularnost je tolika da se pored ovog filma snima i tv serija “Genius: Aretha” u produkciji tv kuće National Geographic u kojoj će slavnu pjevačicu glumiti Cynthia Erivo.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj