NJEMAČKA OD DANAS PREDSJEDAVA EVROPSKOM UNIJOM: Članovi Predsjedništva BiH na večeri kod njemačke ambasadorice!

U sarajevskoj rezidenciji njemačke ambasadorice u BiH večeras je upriličena svečana večera povodom njemačkog preuzimanja predsjedavanja Evropskom unijom.

sdsdsdsd

Domaćin večere je bila ambasadorica Margret Uebber, a u rezidenciji su između ostalog prisustvovali i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Milorad Dodik i Željko Komšić.

Nakon večere članovi Predsjedništva nisu davali izjave, a iz rezidencije su izašli s poklonima u rukama te pod pratnjom napustili sarajevsko naselje Kovači.

Pored njih svečanom prijemu su nazočili i drugi predstavnici diplomatskog kora i institucija BiH.

Njemačka je danas 13. put preuzela rotirajuće šestomjesečno predsjedavanje Evropskom unijom. “Zajedno za oporavak Evrope” je moto njemačkog predsjedavanja Vijećem EU koje počinje 1. jula 2020. godine.

U ovoj ulozi želimo raditi na snažnoj i inovativnoj Evropi do kraja 2020. godine. Okvir za to nije jednostavan jer je pandemija Covid-19 u osnovi izmijenila naše viđenje predsjedavanja Vijećem. Prevazilaženje pandemije ostat će ključni izazov s kojim se možemo uspješno suočiti samo ako radimo pragmatično i u duhu saradnje u EU i na međunarodnom nivou“, poručila je danas u svom blogu, između ostalog, ambasadorica Uebber.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj