OMILJENA GLUMICA POZNATOG REDITELJA! Pedro Almodóvar i Penelope Cruz ponovo zajedno u filmu “Madres paralelas”

Pedro Almodóvar ponovo će snimati film sa svojom omiljenom glumicom Penelope Cruz. Film će se zvati „Madres paralelas”, a očekuje se da će se početi snimati u Madridu u februaru.

Time se Almodóvar vraća svojoj najvećoj inspiraciji, a to je majčinstvo, što mu je donijelo velike uspjehe naročito s filmovima „Sve o mojoj majci“ i „Volver“. Očekuje se da će se film početi prikazivati u kinima krajem slijedeće godine.

„Madres paralelas“ je film za koji je Almodóvar pisao scenarij duže vremena. Tokom pandemije koronavirusa, koja ga je potjerala u tromjesečnu izolaciju, Almodóvar je dovršio pisanje scenarija. Radi se o priči o dvije žene koje istog dana postaju majke. Film će paralelno pratiti njihove živote tokom prve dvije godine života njihove djece.

Početak snimanja ovog filma znači da će Almodóvar odgoditi snimanje svog prvog filma na engleskom jeziku koji bi se temeljio na kratkim pričama američke spisateljice Lucie Berlin “A Manual for Cleaning Women“.

Almodóvar nije odustao od tog filma ali, kako je rekao njegov brat Augustin, kompleksnost adaptacije traži više rada na adaptaciji. No, Almodóvar uskoro počinje snimanje prvog kratkog filma na engleskom jeziku. Tilda Swinton glumiti će u adaptaciji jednočinke Jeana Cocteaua “The Human Voice”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj