REFERENDUM O USTAVNIM REFORMAMA U RUSIJI: Glasao Putin, ali i medvjedić Glaša!

U Rusiji je danas posljednji dan u kojem građani mogu da se izjasne o predloženim ustavnim reformama, a zaposleni u zoološkom vrtu u Barnaulu, u ruskoj republici Altaj, doveli su mladunče medvjeda na biračko mjesto.

putin-me-ed

Kako je za RIA Novosti rekao direktor zoološkog vrta Sergej Pisarev, medvjedić se zove Glaša i siroče je. Prije nekoliko meseci ona je nađena u blizini šume i smještena u zoološki vrt.

Medvjedić je “glasao” na mjestu koje se nalazi u gimnaziji u Barnaulu, a na video snimku koji se pojavio na društvenim mrežama vidi se kako se Glaša popela na stolicu, grickala bocu sa antiseptikom, povukla kutiju za papire sa stola i gricnula za ruku ženu koja je u izbornoj komisiji.

Pisarev je rekao da je kada se Glaša pojavila u gimnaziji zavladalo oduševljenje među djecom i članovima izborne komisije, koji nisu očekivali takvog posjetioca. On je naveo da su zaposleni u zoovrtu i ranije dolazili na biračka mjesta sa životinjama.

– To nije maltertiranje životinja, jer mi zaista volimo životinje, pazimo na njih. Bila je to još jedan šetnja sa njima – kažao je Pisarev.

Glaša je stara oko pet mjeseci, a njenu majku su najverovatnije ubile lovokradice.

Glasao i Putin

Predsjednik Rusije Vladimir Putin glasao je danas u Moskvi o izmjenama Ustava države, na glasačkom mjestu u Ruskoj akademiji nauka.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj