AKCIJA FRANCUSKE POLICIJE: Pratilac bivšeg glavnog državnog tužioca Gorana Salihovića uhapšen sa drogom!

Francuska policija uhapsila je sinoć Mirsada Memića, bivšeg službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i pratioca bivšeg glavnog državnog tužioca Gorana Salihovića, saznaje Oslobođenje.

Memić uhvaćen sa 80 kilograma droge

Policija je u Memićevom autu pronašla 80 kilograma droge. O Memićevom hapšenju danas su, putem Interpola, službeno obaviještene bh. vlasti.

Podsjećamo, Mirsad Memić je godinama bio neposredni pratilac Gorana Salihovića, a upravo je on bio veza između bivšeg glavnog tužioca Tužilaštva BiH i presuđivanog kriminalca iz Lukavca – Almira Bilalića.

Goran Salihović/Foto: Agencije

Odmah nakon suspenzije Gorana Salihovića, Memiću je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH oduzela dozvolu za pristup tajnim podacima, zbog čega je i otpušten iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

O Memićevom vezama sa osobama iz krim miljea obaviješteno je i Tužilaštvo BiH, ali protiv njega nikad nisu poduzete istražne radnje. Ipak, Memić je na kraju uhapšen sa 80 kilograma droge u Francuskoj.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] Dok prolaze kineske milijarde i ruski vojni avioni… Policija kod ‘Tri kuma’ AKCIJA FRANCUSKE POLICIJE: Pratilac bivšeg glavnog državnog tužioca Gorana Salihovića uhapšen s… Nekadašnji ‘Seferov bojovnik’, a danas ‘Konakovićev rektor’ u […]

Komentiraj